Анімація роботи кулемета Льюїса. Відео

| Військова зброя та техніка, Колекційна зброя | Автор: Web admin

Кулемет ЛьюїсаКулемет Льюїса

Ідея створення цього кулемета належала Семюелю Макліну (англ. Samuel Maclean), але втілив її капітан американської армії Айзек Льюїс.

За початковим задумом, це мав бути станковий кулемет, з водяним охолодженням, проте згодом Льюїс перейшов до ідеї розробки ручного кулемета з примусовим повітряним охолодженням ствола.

Кулемет ЛьюїсаКулемет Льюїса

Льюїс не зумів переконати керівництво в необхідності прийняти на озброєння його конструкцію, вийшов у відставку і залишив США в 1913 році. Спочатку він виїхав до Бельгії, і незабаром — до Великої Британії.

У Бельгії для виробництва кулемета він у Льєжі заснував компанію Armes Automatique Lewis. У Великій Британії Льюїс тісно співпрацював із компанією Birmingham Small Arms (BSA) з метою подолати деякі труднощі, що виникли при виробництві цієї зброї.

Бійці 15-го Королівського шотландського полку в окопі з кулеметом Льюїса, 1918 рік.Бійці 15-го Королівського шотландського полку в окопі з кулеметом Льюїса, 1918 рік.

Виробництво кулемета почалося на заводах BSA (Англія), і першою на озброєння кулемет Льюїса прийняла бельгійська армія в 1913 році, а бойове хрещення «Льюїс» отримав у 1914 році, з початком Першої світової війни.

До кінця 1930-х він був знятий з озброєння, однак із початком Другої світової війни його повернули після часткової модернізації, під час якої були зняті радіатори, а дві сошки були замінені однією телескопічною. Крім армійських були й авіаційні варіанти.

Lewis Gun 1916

1,0 1 -1 3
Коментарів (3)

  • 12.12.2019 13:16
    #
    - 1 +

    Интересная конструкция...Был бы он с ленточным питанием, то, возможно, дольше бы пробыл на вооружении...

    • 16.12.2019 09:59
      #
      - 0 +

      Был бы он с ленточным питанием - воздушного охлаждения не хватило бы. Барабан на 47 патронов заставляет стрелять короткими очередями, дальше смена магазина.
      С лентой на 200 патронов с половины ленты уже был бы перегрев.
      Кроме того, пулемет задумывался как оружие непосредственной поддержки штурмовых пехотных групп, т.е. должен быть лёгким и с возможностью стрельбы с рук.
      А насчет срока службы - так он в РККА использовался до конца второй мировой.

  • 13.12.2019 21:33
    #
    - 1 +

    Павлины, говоришь.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати