Міністр оборони України виступає за скорочення терміну служби в армії

| Силові структури | Автор: Web admin

Міністр оборони Андрій ЗагороднюкМіністр оборони Андрій Загороднюк

Міністр оборони Андрій Загороднюк виступає за скорочення терміну служби в армії для строковиків, а також залучення їх до служби за контрактом.

"Я за те, щоб залучати широкі верстви населення до армійської служби. Це має бути в нашій стратегії. Політика ще напрацьовується. Готового рішення ще немає, наразі ми працюємо з Генштабом і з українськими незалежними аналітичними центрами над новою концепцією. У тому вигляді, в якому строкова служба зараз, вона не має залишатися, тому що це не працює", - сказав міністр оборони.

Він зазначив, що строкова служба не має значного впливу на здатність Збройних сил.

"У нас зараз строкової служби - приблизно 10%. Тобто вона не відіграє особливо великого впливу на здатності (ЗСУ), тим більше військовослужбовці строкової служби не виконують завдань у зоні проведення Операції об'єднаних сил", - пояснив Загороднюк.

Якщо зменшити термін служби в українській армії і ввести якісну підготовку солдатів, набагато більше з них підписуватимуть контракт про подальшу службу, переконаний міністр оборони.

"Звісно, є сенс зменшувати термін. Багато хто не хоче, тому що це дуже довго, у них є якісь життєві плани і так далі. Якщо ми введемо систему, коли це буде набагато менший термін - це буде якісна підготовка, служба в бойових частинах - але не в зоні ООС, - де вони отримають досвід. Якщо ми зможемо кваліфіковано це подати як абсолютно унікальний життєвий досвід, людина буде підготовлена, пояснити, що в житті це буде дуже корисно і фізично, і морально, і з точки зору підготовки, - відсоток тих, хто залишиться, буде набагато більше. Але це буде цілком інша система, тому що цю систему реформувати надзвичайно важко. Набагато легше побудувати взагалі нову", - сказав міністр.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про новий призов до армії. На службу відправлятимуть з 18 років.

1,0 1 -1 3
Коментарів (2)

  • 23.01.2020 20:09
    #
    - 1 +

    Як багато конкретики , хоче скоротити , а от на скільки не скаже ))) І знову класичний прийом від ЗЕ . Навіть не можу виступити проти чого (так само й законом про зброю) бо вони навіть не озвучують подробиць

  • 25.01.2020 14:00
    #
    - -1 +

    Ну, в целом, здравый подход. Я считаю, что срочная служба должна быть полгода. За это время можно дать базовую военную подготовку. Большего для дальнейшего резервиста не нужно. А вот все военные специальности, которые требуют более длительной и глубокой подготовки, должны быть уже для контрактников.
    Т.е. идея хорошая, но какое оформление получит, и получит ли?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати