Американці придумали, як тримати руки в теплі без рукавичок

| Технології | Автор: Web admin

Армія США Армія США

Американські військові медики винайшли манжети, які дозволяють обходитися на морозі без рукавичок і не втрачати при цьому чутливість пальців.

Фахівці Дослідницького інституту екологічної медицини Армії США в Бостоні розробили спосіб зберігати тепло рук взимку без допомоги рукавичок.

Команда під керівництвом Джона Кастеллани придумала спеціальні манжети, які гріють зап'ястя. Цього виявилось достатньо, щоб кровоносні судини в долонях не звужувалися від холоду і пальці не втрачали чутливість.

Доброволець випробовує новий пристрій - як видно, манжета зовні майже не відрізняється від звичайної, на долоні закріплено температурний датчик.Доброволець випробовує новий пристрій - як видно, манжета зовні майже не відрізняється від звичайної, на долоні закріплено температурний датчик.

Основна мета винаходу - збереження зручності роботи на морозі. У теплих рукавичках  пальці стають товстими і незграбними, втрачають чутливість. В результаті возитися з дрібними елементами на зразок кнопок рації або дротів детонатора стає незручно. Винахід команди Кастеллани має вирішити цю проблему.

Є тільки два недоліки. По-перше, судини на холоді звужуються не просто так, а для запобігання втрат тепла - з пристроєм ж долоні перетворяться в два радіатора, що виводять тепло з організму назовні.

По-друге, так як диво-манжети вимагають електричного живлення, в екіпіровці з'явиться ще один споживач енергії.

1,0 1 -1 5
Коментарів (2)

  • А, где сама свистелка?

  • 29.01.2020 19:42
    #
    - 0 +


    т.е. 2 манжеты - электрогрелки.
    думаю солдатам быстро надоест поддерживать это чудо в постоянно заряженном состоянии и они его выбросят...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати