Міноборони веде перемовини щодо закупівлі першої партії гвинтівок на платформі AR-15

| Військова зброя та техніка, Силові структури, Гвинтівки | Автор: Web admin

AR-15 на сайті чеської компанії EXCALIBUR ARMYAR-15 на сайті чеської компанії EXCALIBUR ARMY

Українська армія збирається придбати партію штурмових гвинтівок калібру 5,56x45 мм в однієї з європейських компаній. Таку інформацію оприлюднив Defence Blog, посилаючись на інформацію від неназваної чеської оборонної компанії.

Окрім придбання власне автоматичної зброї на суму у $2 млн на сучасній платформі AR-15, начебто, також обговорюється й створення на території України лінії з виробництва цих штурмових гвинтівок та боєприпасів до них.

AR-15 в каталозі чеської компанії EXCALIBUR ARMYAR-15 в каталозі чеської компанії EXCALIBUR ARMY

Нагадаємо, перший варіант гвинтівки AR-15 був розроблений в США ще на початку 60-х років минулого сторіччя й більш відомий під назвою M16. За ці роки вона неодноразово модернізувалась та покращувалась.

Штурмові гвинтівки такого типу стоять на озброєнні силових підрозділів кількох десятків країн. Також в деяких країнах було налагоджено виробництво їх ліцензійних копій.

Варто додати, що в Україні вже виробляються за ліцензією подібні до AR-15 гвинтівки UAR-15 ("Зброяр" Z-15), котрі навіть закупались окремими підрозділами Державної прикордонної служби та Національної гвардії України.

0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (3)

  • ,,...придбати партію штурмових гвинтівок калібру 5,56x45 мм в однієї з європейських компаній."
    -- Ключевое слово ,,в однієї з європейських компаній." В прошлый раз это была американская фирма по производству чи аэростатов, чи дирижаблей. Короче больших надувных мешков. А, не солидные оружейные фирмы, типа ,,Кольт", ,,Глок", ,,Смит и Вессон", и т.д. То есть, там, где нашли таких, же, мошенников. Но, то была другая власть. Эти, похоже, нашли подельников в Европе?
    ,,...також обговорюється й створення на території України лінії з виробництва цих штурмових гвинтівок та боєприпасів до них."
    -- Ага. Аваков, уже, кажется запускал линию по производству патронов. Б/у-шную, и убитую, купленную в Европе (?), и оплаченную, как новейшую?
    Дело Бойко живет, и побеждает? Когда, же, уже, оно дойдёт до вышек?
    ,,...придбання власне автоматичної зброї на суму у $2 млн. на сучасній платформі AR-15"
    -- Это за сколько штук винтовок? За пять? За шесть?

    • 19.01.2021 11:16
      #
      - -2 +

      Кратко содержание предыдущего комментария:
      Всё плохо, все плохие, заворачиваемся в простынку и двигаемся в сторону кладбища.

    • 20.01.2021 18:38
      #
      - 0 +

      То что вы говно арки от ,Кольт" назвали хорошими арками уже показывает насколько вы в теме.

      А вот зачем закупать за рубежом арки, по огромной цене, когда Зброяр делает хорошую продукцию, и уже обкатанную, мне непонятно.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати