В Україні представлено новий загальновійськовий бронежилет, розроблений за технологіями НАТО

| Військова зброя та техніка, Аксесуари | Автор: Web admin

Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInformНовий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

В Управлінні розробки речового майна ГУ РСМЗ ЗС України представили новий загальновійськовий бронежилет, що забезпечує рівень захисту четвертого (базовий рівень) та шостого класу (посилений рівень) за ДСТУ 8782.

"Перші випробування відбулись у 2019 році. Торік випробування завершилися. У вимогах до бронежилета було визначено, щоб він відповідав 4-му та 6-му класам захисту. Модель, що розроблена, це передбачає за рахунок заміни жорстких бронежилетів. Відповідно до потреб ми вставляємо ту плиту, яка нам потрібна", − повідомив начальник управління розробки речового майна ГУ РСМЗ ЗС України підполковник Віталій Рябов.

Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInformНовий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

За його словами, новий бронезахист відповідає трьом новим українським стандартам та трьом стандартам НАТО. У технічній специфікації застосовані вимоги державних та військових стандартів й використовується для перевірки оцінки відповідності якості бронежилета стандарт армії США.

Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInformНовий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

"За цією документацією вже у 2021 році будуть проведені закупівлі бронежилетів для потреб ЗС України. Це − загальновійськовий бронежилет, призначений для виконання повсякденних бойових завдань. Його основний споживач − Сухопутні війська. Для виконання завдань спецпризначенцями або десантниками у 2021 році ми розробимо полегшену модель", − відзначив Міністр оборони України Андрій Таран.

Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInformНовий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

Вага нового бронежилету без додаткових захисних елементів складає 13,3 кг, із керамічними плитами до 11 кг. Загальна вага базової комплектації бронежилета з металевими жорсткими бронеелементами типорозміру M (50–54) становитиме 13,5 кг, повна комплектація – 17,5 кг.

Окремо відзначається, що новий бронезахист має систему швидкого скидання.

Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInformНовий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

"Це зроблено для зручності – наприклад, нам потрібно швидко дістатись до пораненого, або щоб самому швидко скинути бронежилет. Також у бронежилеті є система зменшення навантаження на спину, коли вага розподіляється не лише на плечі військового, а й на пояс − усе побудовано за принципом наплічника", − розповів Віталій Рябов.

Уперше в Україні розроблено бронежилет за стандартами НАТО

Новий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInformНовий бронежилет ЗСУ / Фото: АрміяInform

Також нові бронежилети зберігають балістичні властивості після замочування (на 1 годину за ДСТУ та на 24 години в морській воді), а чохли в них виготовляються з вогнетривких матеріалів.

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 441 , Коментарів: 7 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (7)

  • 19.01.2021 23:23
    #
    - -1 +

    не, ну чо, нормально так... лет через двадцать патронный завод надумают строить...

    • 20.01.2021 18:46
      #
      - 0 +

      А вот мне интересно нах. вам сдался патронный зовод ? Ели советские остаки восточная Европа, отдает за бесценок. А аримии в первую очередь, нужна военная техника и ракеты и авиация. Вот истребителям осталось летать лет 10 максимум. А переход на F-16 будет стоить миллиарды и кучу лет.

      Но конечно сидя в окопе под, обстремом артиллерии и авиации. Тебя будет греть мысль, что зато у тебя патрон новый и своего производства.

      • 21.01.2021 19:56
        #
        - 0 +

        1. советским остаткам в обед будет полсотни лет. а у них тоже есть срок годности. 2. какие-то странные приоритеты- самолеты нужны, а патроны нет. 3. как говорят американцы- это вопрос национальной безопасности.

        • 21.01.2021 23:56
          #
          - 0 +

          Ну смотри: 1) те количества патронов, что нужны нам сейчас, будут стоить 2 раза дороже чем те же GGG. Т.к. чтоб он был дешевый, его нужно выпускать в огромных количествах. Будет стоимость к примеру 30 гр за патрон, ты готов их оплачивать по такой стоимости ? Я уже молчу, о том что нужно и стрелковое менять сразу. Что тоже не одна копейка, и что глупо при больших запасах АК. (хоть АК я не люблю).
          2) Приоритет как раз основан на реальных фактах, а не фантазиях. Войну сдерживает наличие у сторн ракет и авиации, а не то что у страны много патронов. Последний пример нагорный какрабах. Сильно Армянам помогло стрелковое оружие ?
          3) Так что все правильно делается, вначале обновляют то что в армии, в ужасном состоянии, а это техника. А потом когда будут подходить к концу стрелковые запасы, и будет хоть какой то запас техники можно и стрекотней заняться.

          • допустим, завтра наши, прости хосподи, иностранные "партнеры" от нас отвернутся. Не важно почему, то ли их утомит ждать нормальный рынок земли, то ли они обманутся в ожиданиях обустройства в Чернобыле свалки ядерных отходов. И патроны за бесценок закончатся. Кто то раньше сказал: "не меряйте нужды армии на аптечных весах". Нужен патронный завод, нужна авиация, нужны беспелотники и танки. Нужно все и одновременно.

  • 19.01.2021 23:44
    #
    - 0 +

    Цікаво як саме реалізована система перерозподілу навантаження. Бо якщо це зроблено так як на нових жилетах британської армії, то це може виявитись не зовсім практично.

  • у нас много солдат имеют диагнозы типа, протрузия на позвоночтике, смещение позвоночных дистов, повреждение позвоночных дисков и подобное. Это результат постоянного ношения броников. Зачем что изобретать, если заграница уже все давно изобрела? Просто надо взять и купить. Ведь броники это то, что дейстительно надо!
    Походу у нас как всегда: выделили кучу денег на проектно-изыскательские работы, бабки попилили, а идею содрали у НАТОвцев.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати