Чоловік, перебуваючи у слідчому ізоляторі, створив злочинну групу зі збуту вибухівки

| Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

За даними слідства, 44-річний житель Житомирського району, перебуваючи в столичному слідчому ізоляторі, з метою незаконного збагачення, сформував стійку організовану групу для збуту вибухових речовин та вибухових пристроїв.

До протиправної діяльності залучив своїх знайомих – 28-річну жительку Житомирщини, раніше засуджену до позбавлення волі з іспитовим строком, а також ще одного жителя Київщини, який мав джерела придбання вибухових пристроїв.

Відтак з квітня по жовтень 2020 року підозрювані неодноразово збували на території Житомирської області незаконно придбані вибухові пристрої та вибухові речовини.

На місці подіїНа місці події

Затримано учасницю злочинної групи під час збуту вибухівки, у тому числі 108 саморобних вибухових пристроїв, та вилучено 36 тис. грн – другу частину отриманих нею коштів (раніше 22 тис. грн у виді завдатку було перераховано на банківську карту).

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи вилучено вибухову речовину та вибухові пристроїв, а також 95 бойових припасів вогнепальної зброї.

На місці подіїНа місці події

Двом учасникам злочинної групи обрано запобіжні заходи – у виді тримання під вартою та домашнього арешту, організатор продовжує відбувати попереднє покарання у виді позбавлення волі.

Санкцією зазначеної статті передбачене покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

На місці подіїНа місці події

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати