Valmet M76FS: модернізований фінами АК

| Гвинтівки | Автор: Web admin

Valmet M76FSValmet M76FS

Фінляндія не раз брала розроблені в СРСР зразки зброї, після чого модернізувала їх та використовувала в конфліктах проти того ж СРСР. Так було з гвинтівкою Мосіна M39, і те ж саме вони зробили з АК, створивши свою версію під назвою RK 62, цивільна версія якого називається Valmet M76.

Задля зниження ваги, на Valmet M76 встановлювали полімерну фурнітуру. Також змінили механізм скидання магазину та встановили складані механічні прицільні пристосування.

Valmet M76FS зберіг певні особливості АК – форму магазину, перевідник вогню та навіть цілик, який дещо змістили назад.Valmet M76FS зберіг певні особливості АК – форму магазину, перевідник вогню та навіть цілик, який дещо змістили назад.

В результаті, у фінів вийшов чи не найкращий АК-подібний автомат в світі, який високо ціниться серед колекціонерів за свою рідкість.

Модель Valmet M76F – це варіант зі складаним прикладом, а ще він стріляє набоями 5,56 х 45 мм НАТО, а не 7,62 х 39 мм, як оригінальна модель. Все через Холодну війну, коли влада Фінляндії зрозуміла, що їм потрібен новий автомат на заміну застарілим гвинтівкам Мосіна. Тому вони вирішили взяти АК та побудувати на його основі варіант під свої потреби.

Valmet M76FS зберіг певні особливості АК – форму магазину, перевідник вогню та навіть цілик, який дещо змістили назад.

Valmet M76FSValmet M76FS

Автомат RK 62 зазнав багатьох змін – наприклад, механізм скидання магазину, дульний пристрій, цівка, він навіть отримав нічні прицільні пристосування зі зміщеним назад ціликом, що збільшило довжину прицільної лінії.

В 1962 р. його закінчили вдосконалювати, а вже в 1965 р. почали масове виробництво для армії. Автомат вийшов настільки чудовим, що на його платформі ізраїльтяни згодом створили свій Галіль.

Складаний приклад має полімерний корпус, яка захищає стрільця від холоду металу взимку.Складаний приклад має полімерний корпус, яка захищає стрільця від холоду металу взимку.

Складаний приклад має полімерний корпус, яка захищає стрільця від холоду металу взимку.

Складаний приклад – це одна із головних відмінностей моделі Valmet M76FS, який на перший погляд може здатись недолугим, особливо в холодну зиму. Але цей приклад має полімерний корпус, який не дасть металу прилипнути до обличчя.

Taking a Look at the Rare Finnish Valmet M76FS

Web admin Автор: Web admin11207,1 Переглядів: 518 , Коментарів: 1 - 3 +
1,0 1 -1 3
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати