Адвокатів можуть озброїти "травматами". Чи доцільна така законодавча ініціатива?

| Самооборона, Законодавство | Автор: Web admin

Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо гарантій адвокатської діяльності, який передбачає надання права адвокатам на придбання та носіння травматичної зброї. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

"Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо гарантій адвокатської діяльності", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що законопроектом №4612 пропонується надати право адвокату на придбання, носіння, облік, зберігання та застосування пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, для забезпечення його професійної діяльності.

Зазначається, що на думку членів Комітету, це підвищить захист адвокатів від можливих незаконних посягань на їхнє життя та здоров’я при здійсненні професійної діяльності, адже в останні роки кількість нападів на адвокатів зросла.

"Голова Комітету Андрій Костін зазначив, що мета законопроекту - підвищити захист адвокатів від можливих незаконних посягань на їхнє життя та здоров’я при здійсненні професійної діяльності, адже в останні роки кількість нападів на адвокатів зросла", - інформує ВР.

Окрім того, за інформацією Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності Національної асоціації адвокатів (НААУ), з 2013-2020 рр. до Комітету звернулися з 10 повідомленнями про вбивства адвокатів, з 9 повідомленнями про замах на життя, було 57 повідомлень про фізичну розправу та 59 повідомлень про погрози. За результатами перевірки, НААУ підтверджує 85% фактів порушень прав і гарантій адвокатської діяльності.

Водночас, противники законопроекту заявляють про дискримінацію за професійною ознакою та невідповідністю цього законопроекту нинішнім реаліям та вимогам суспільства.

Голова УАВЗ Георгій УчайкінГолова УАВЗ Георгій Учайкін

На думку Голови Української асоціації власників зброї Георгія Учайкіна, в ухваленні закону, що передбачає надання права адвокатам на придбання та носіння травматичної зброї, немає жодної необхідності.

Голова УАВЗ Учайкін нагадав, що адвокати можуть і зараз придбавати "травмати", як особи, що беруть участь в кримінальному судочинстві.

Що стосується статистики НААУ за 2013-2020 р.р. про 10 повідомлень про вбивство адвокатів та 9 випадків замахів на життя адвокатів, Учайкін нагадав, що в Україні за цей час було вчинено 44 000 навмисних вбивства та понад 16 000 навмисних тяжких тілесних ушкоджень громадян України, які позбавлені права на збройний самозахист.

Крім того, десятки тисяч одиниць вогнепальної зброї були подаровані та продані невідомим особам серед яких, у тому числі, кримінальні авторитети, наприклад, Казарцев (Князь).

Голова УАВЗ підсумував - право на самозахист не має бути вибірковим, а має розповсюджуватись на всіх громадян України. При цьому, інструмент самозахисту повинен бути дієвим, а не надавати уявне відчуття безпеки.

Саме тому українському суспільству необхідні не "травмати" для адвокатів, а справжні пістолети для самозахисту законослухняних громадян.

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 181 , Коментарів: 3 - 7 +
1,0 1 -1 7
Коментарів (3)

  • 14.06.2021 10:16
    #
    - 1 +

    Журналистов уже купили этими травматами и они молчат и сопят в две дырочки , теперь хотят и адвокатов исключить из этой борьбы . Дискриминация по профессии , как говориться, на лицо. Интересно, есть статистика , сколько пострадало учителей, медиков , грузчиков, студентов и т. д. ?

  • попробовал бы сам Учайкин как учасник уголовного процесса приобрести резинострел, говорил бы по другому.

  • 22.06.2021 12:21
    #
    - 0 +

    Согласен с Сергеем Погребельным, так как участник процесса никогда не получит "травмат" -- из-за времени получения (более полугода), а процесс уже закончится и нужно доказывать что в этом уголовном процессе есть угроза жизни адвоката.
    Зачем бывшим ментам и действующим полицейским Приказ №223 от 29.03.2016 года (редакция действует с 14.02.2020)?????? Чего тов. Учайкин молчит???? Ведь полицейский тоже принимает участие в уголовном процессе и может получить травмат)))))) Господа вы ведь не в союзе -- оружие для бедных не будет никогда, а вот хоть как-то продавить законы про оружие, вот это дело, а далее в этот закон можно столько поправок внести....)))))


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати