Куди дівається конфіскована зброя та боєприпаси

| Силові структури, Нелегальна зброя, Законодавство | Автор: Web admin

Куди дівається конфіскована зброя та боєприпасиКуди дівається конфіскована зброя та боєприпаси

В останні роки в Україні істотно почастішали випадки виявлення у громадян незареєстрованої нелегальної зброї і боєприпасів. Час від часу співробітники правоохоронних органів повідомляють про виявлення цілих схронів, де, як правило, зберігається солідний арсенал.

Вилучену у громадян зброю, як відомо, раніше передавали або в Міноборони, або в Нацполіцію, або в Держприкордонслужбу. Також право отримати конфісковане майно мала СБУ.

Однак український уряд встановив нову інституцію, яка здобула право отримувати конфісковану зброю тепер уже ексклюзивно. Нею стало Державне бюро розслідувань (ДБР).

У Постанові Кабміну “Про внесення зміни до пункту дев’ять Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним”, зазначається: віднині до ДБР передаватимуть: військову зброю, боєприпаси до військового зброї; військову техніку; товари військового призначення; товари подвійного використання.

Автор: Євген Ляшенко

1,0 1 -1 1
Коментарів (3)

  • 14.06.2021 15:17
    #
    - 3 +

    Стоило бы уточнить: - ...неправомерно конфискованное оружие! Зарегистрировано оружие или нет, но оно - законно, в силу отсутствия соответствующего закона!...

    • 14.06.2021 15:39
      #
      - 0 +

      Зброя, що була вкрадена — однозначно незаконна. Так само як незаконним є вкрадений телефон чи автомобіль. Ще є види зброї, що обмежені міжнародними конвенціями, але окрім хіба що протипіхотних мін та інших подібних військових засобів, там нічого в новинах не трапляється. Тому казати що уся зброя цілком законно — таке саме перебільшення, як те що кажуть можновладці про «вільний обіг зброї» й подібне.

  • 14.06.2021 15:41
    #
    - 2 +

    Зареєстрована чи незарєстрована вогнепальна зброя - немає суттєвої різниці, бо де-юре і та і інша є цілком легальними, оскільки в Україні не існує законодавчого акту який забороняв би окремі види та типи вогнепальної зброї до вільного обігу.
    У розвинутих країнах конфісковану зброю переважно знищують, залишаючи лише рідкісні та цінні зразки для музейних колекцій. А Україна навіть і у цьому питанні поводить себе як злодій: держава привласнює конфісковану зброю, яку до того ж вилучає безпідставно, бо в Україні жодним законодавчим актом не передбачені будь-які обмеження на володіння вогнепальною зброєю.
    Соромно...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати