У Запоріжжі власник крамниці поранив з револьверу двох молодиків, що напали на нього з металевими прутами

| Самооборона | Автор: Web admin

Вилучені предметиВилучені предмети

12 червня близько 20 години до запорізької поліції надійшло повідомлення про те, що до однієї з міських лікарень міста госпіталізовано двох чоловіків 1982 та 1983 років народження з вогнепальними пораненнями.

За попередніми даними, ушкодження потерпілі отримали під час сутички в магазині, розташованому на вулиці Істоміна у місті Запоріжжя.

На місці подіїНа місці події

Правоохоронці встановили, що тілесні ушкодження чоловіки отримали від 43-річного місцевого мешканця після того як спершу з хуліганських мотивів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вони металевими прутами розбили вікна вхідних дверей його магазину, а потім нанесли тілесні ушкодження й господарю.

На місці подіїНа місці події

Підприємець, захищаючись від протиправних дій невідомих йому осіб, дістав револьвер та здійснив декілька пострілів у бік зловмисників. У результаті молодший з чоловіків отримав вогнепальне поранення лівого стегна, старший - проникне вогнепальне поранення грудної клітини.

В ході огляду місця події, працівники поліції виявили зброю, гільзи, набої та металеві прути.

Вилучені предметиВилучені предмети

Вилучені предмети направлені на експертизу до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За даним фактом слідчим, за процесуального керівництва окружної прокуратури, відкриті кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 124 (Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення) ч. 1 ст. 263 (Незаконне БЕЗзаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

За результатами досудових розслідувань вказаних кримінальних проваджень діям чоловіків буде надано остаточну правову кваліфікацію. Наразі слідчі дії тривають.

Вилучені предметиВилучені предмети

Коментарів (12)

  • Мужику респект!
    Подскажите кто нибудь что за револьвер на фото?

    • 14.06.2021 21:20
      #
      - 0 +

      Внешне револьвер очень напоминает британский Webley. Модель не скажу - их очень много разновидностей. Возможно, это копия. Револьверов с переломной рамкой выпускало не так уж и много фирм

    • 14.06.2021 22:36
      #
      - 4 +

      Smith & Wesson Model 3, Caliber: .38 S&W, Barrel: 6,5" (напевно)

      • 15.06.2021 11:10
        #
        - 2 +

        Именно он и есть(судя по кнопке замыкателя, это модификация 1889 г. "Новой 3-й"(D.A.) модели, выпускавшейся аж до 1920-го!)...Только накладки, походу - "новодельные"...

    • 15.06.2021 15:14
      #
      - 0 +

      S&W DA Model Frontier .44-40 cal

  • 14.06.2021 21:15
    #
    - 5 +

    Почему не возбудили дело за покушение на убийство и грабеж ? На мужика напали двое дегенератов с арматурой, он защитил себя оружием, пусть и нелегальным. Без него он был бы труп или инвалид в лучшем случае. Не вижу тут никакого превышения - налицо защита от группового нападения с использованием оружия ударно-дробящего действия

    • 14.06.2021 22:48
      #
      - 5 +

      Напевно тому що ті двоє покидьків за мєнтівською логікою є "потерпілими"...
      В Україні де-юре не буває нелегальної зброї, принаймні вогнепальної, бо немає законодавчого акту який регулював би обіг вогнепальної зброї. Тому вогнепальна зброя в Україні де-юре перебуває у вільному обігу. Існує облікована та необлікована вогнепальна зброя але і та і інша є цілком легальною. Те що де-факто громадяни отримують обвинувачувальні вироки судів за порушення неіснуючого закону - то вже питання легітимності української судової системи.

  • 14.06.2021 22:53
    #
    - 3 +

    Нападники напевно відбудуться умовними термінами, а от жертва нападу за те що мав нахабство чинити опір нападникам скоріш за все отримає термін ув'язнення.

  • 15.06.2021 01:53
    #
    - 0 +

    Може все ж таки зброю забрав у нападників? І зброя раптово вистриліла під час боротьби?

  • 15.06.2021 01:53
    #
    - 1 +

    Може все ж таки зброю забрав у нападників? І зброя раптово вистриліла під час боротьби?

    • 16.06.2021 00:45
      #
      - 0 +

      Ви уявіть: звертається до мєнтів власник подібної крамниці - невдалий конкурент жертви нападу і каже: хлопці, допоможіть, бо до сусідньої крамниці клієнтів потрапляє значно більше ніж до моєї, напевно через більш вдале місце розташування. Бізнес загинається. Посприяйте аби конкурент забрався геть. З мене 10% від щомісячного виторгу. Мєнти викликають двох місцевих гопників, які у них на гачку за розбій або хуліганство, і кажуть їм що термін давнини їхньої справи іще не сплив і тому доведеться трохи попрацювати. Підіть до тієї крамниці та у доступній формі поясніть власнику що тут невдале місце для його бізнесу. Якщо не зрозуміє по гарному, тоді спаліть його крамницю, на... А Ви кажете: "забрав зброю у нападників". Те що власник чинив опір та захищав свої здоров'я та життя за мєнтівською логікою - є свавіллям, або як вони кажуть: "бєзпрєдєлом". От якби він не чинив опір та став калікою або помер - то був би порядок. Бо якщо так піде далі, тоді завтра почнуть чинити опір мєнтам, оскільки переважна більшість мєнтів навіть свої службові обов'язки не вміють виконувати не порушуючи при цьому чинного законодавства. Я лише моделюю ситуацію, але на мій погляд приблизно десь так воно і було.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати