Каліфорнійцям знову дозволять зареєструвати штурмову зброю

| За кордоном | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Ні для кого не секрет, що Каліфорнія – не самий дружній штат для власників зброї. Наприклад, громадянам, які захочуть придбати «штурмову» гвинтівку, доводилось користуватись не звичайною кнопкою скидання магазину, а натискати на спеціальну кнопку за допомогою набою або тонкого предмету.

А після цього ще й потрібно було вносити таку зброю в реєстр, додаючи декілька фотографій зброї та вносячи особисті дані.

В 2017 р. продаж гвинтівок з такими кнопками заборонили, а в 2018 р. реєстр «накрився» - громадяни стикнулись з проблемами при реєстрації зброї, адже сайт зависав та не приймав їх дані. А в деяких випадках система дозволяла всім бажаючим передивитись всі особисті дані решти зареєстрованих користувачів.

Термін, який визначили кінцевим для реєстрації «штурмової» зброї, був 30 червня 2018 р. і після цього зареєструвати її було неможливо, і мільйони власників зброї де-юре стали порушниками законів, адже володіли незареєстрованою зброєю.

Але в березні цього року за позовом правозахисних організацій, серед яких були Second Amendment Foundation, Firearms Policy Coalition та ін., суд зобов'язав штат Каліфорнія знову відкрити реєстр на 4 місяці – з 13 січня 2022 по 12 квітня 2022, щоб всі власники штурмової зброї змогли зареєструвати її. Окрім цього, штат ще й покриє майже $152 тис. судових витрат позивачів.

«Законослухняні каліфорнійці не повинні нести відповідальність за невдачу процесу реєстрації…коли процес, який має бути дружнім для користувачів, зазнає фіаско, саме уряд повинен виправляти цю проблему, а громадяни не повинні нести будь-які наслідки» - заявив засновник SAF Алан Готтліб.

Нагадаємо, у 2016 р. Українська асоціація власників зброї розпочала співпрацю з Second Amendment Foundation після зустрічі Алана М. Готтліба з головою наглядової ради УАВЗ Георгієм Учайкіним на виставці SHOT Show 2016.

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 205 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати