Мода на вбивство беззахисних: пермська стрілянина може повторитися в Україні. Відео

| Законодавство, За кордоном, Кримінал | Автор: Web admin

Внаслідок терористичного акту в Пермі загинули 6 людей Внаслідок терористичного акту в Пермі загинули 6 людейВнаслідок терористичного акту в Пермі загинули 6 людей Внаслідок терористичного акту в Пермі загинули 6 людей

Інцидент зі стріляниною стався в університеті російської Пермі 20 вересня. Озброєний мисливською рушницею першокурсник вбив 6 людей і понад два десятків поранив.

Я не міг оминути цю новину. Не тільки тому, що інцидент резонансний, не тільки тому, що це страшний теракт із масовими жертвами.

В Україні маємо всі шанси, що подібна тенденція влаштовувати стрілянину у людних місцях, тенденція застосовувати вогнепальну зброю проти випадкових беззахисних людей, обов'язково до нас рано чи пізно докотиться. Тобто нам наразі треба до такого готуватися.

В Україні ледь не сталося подібне

Я не перебільшую, адже навіть у Росії це далеко вже не перший подібний випадок. Вони не в змозі цьому запобігти, хоча Росія вже точно поліцейська держава, де лік силовикам йде на мільйони. Проте завадити подібним інцидентам вони не можуть.

Ба більше, у нас подібний випадок вже був нещодавно у Полтаві. Щоправда, не з вогнепальною зброєю, а з арбалетом і, можливо, лише тому обійшлося без смертей, коли дівчина поранила лише 2 вчителів.

Мода на вбивство беззахисних: пермська стрілянина може повторитися в Україні

Які мотиви у терористів

Подібні випадки регулярно відбуваються по всьому світу. Згадайте Андерса Брейвіка, який спочатку влаштував вибух у центрі Осло, а потім відкрив стрілянину на острові Утойя в молодіжному таборі. Каже, що у нього були політичні мотиви.

Згадайте численні теракти, які з релігійних мотивів влаштовували смертники, таранячи автівками натовпи перехожих в Берліні, у Лондоні, в Парижі чи у французькій Ніцці.  Згадайте ті випадки, коли релігійні фанатики просто із ножем на вулицях кидалися і вбивали.

Цих випадків дуже багато і мотиви в нападників дуже різні: хтось несповна розуму, в когось з релігійних причин дах поїхав, в когось через політику, або з особистих мотивів. Однак абсолютно усіх об'єднує те, що їхні жертви були перед ними беззахисні, не могли себе захистити. Вони могли лише тікати й ховатися по кутках і молитися, щоб нападник пройшов повз.

Що зупинило вбивцю

До речі, знаєте, коли пермський нападник припинив вбивати? Лише тоді, коли на місце трагедії нарешті приїхав озброєний поліцейський. Тобто з'явилася людина з пістолетом.

Веду, що мода на подібні випадки неминуче докотиться і до нас. Однак у громадян України немає права на самозахист. Нам, як і організаторам молодіжного табору на острові Утойя, як викладачам пермського університету немає чим захистити себе й інших. Захистити від божевільного із ножем чи від релігійного фанатика із вибухівкою, він терориста з мисливською рушницею чи арбалетом.

Чи потрібен закон про зброю

Наша держава радить дочекатися допомоги поліції. На острові Утойя допомоги не дочекалися 77 людей, в пермському університеті допомоги не дочекалися 6 людей. Чесно кажучи, мене відверто лякає чекати допомоги від поліції, замість того, щоб мати можливість оборонитись.

Дивує тенденція, що хтось придумав собі, що має право позбавити життя інших. Він завжди озброєний – ножем, бомбою, саморобним арбалетом чи мисливською рушницею. Жертви завжди беззбройні та беззахисні.

Мені відверто дивно, чому можновладці, депутати вважають це нормальним і дозволяють собі позбавляти людей права на самозахист, забороняючи мати пістолети. Проте українці цього не розуміють і не вимагають від депутатів проголосувати Законопроєкт "Про зброю", щоб отримати законну можливість захиститися від завжди озброєного нападника.

Автор: Артем Овдієнко

Стати членом УАВЗ

1,0 1 -1 8
Коментарів (5)

  • 21.09.2021 11:33
    #
    - 18 +

    Сімдесят років СРСР і тридцять років "незалежності" вбили в людях бажання бути вільними. Свобода вимагає відповідальності за свої вчинки у рабів такої відповідальності немає, зате є гарантований шматок хліба. Ми проміняли свою свободу на шматок хліба, не помічаючи, що з кожним роком цей шматок стає все менше.

  • Люди родились рабами, выросли рабами, прожили всю жизнь рабами, и издохли рабами.
    О какой ответственности, и свободе можно говорить? Инфантилизм, слабоумие, и мышление калек.
    В то, же, время ,,народные избранники" не просто владеют КНО-оружием, но, и ХОДЯТ С НИМ НА ЗАСЕДАНИЯ РАДЫ!
    ЗАСЕДАНИЯ РАДЫ!
    Туда, где их охраняют толпы охранников! Вы помните, как там принимали какое-то решение о запрете посещать заседания с оружием?
    Так, зачем им этот Закон?
    И, какое им дело до жизней людей? Детей?
    Просто, подонки.
    Невыносимо жаль всех этих людей, учащихся...
    Царство им Небесное.
    А, таким ,,депутатам" наоборот.

  • 21.09.2021 18:04
    #
    - 8 +

    Чи не кожен гучний злочин скоюється чинними або колишніми працівниками т.з. "правоохоронних органів". Більше того, переважна більшість т.з. "правоохоронців" нездатні виконувати навіть свої службові обов'язки не порушуючи при цьому норм чинного законодавства. У той же час депутати усіх рівнів, урядовці, високопосадовці, судді, прокурори та мєнти мають т.з. "нагородну" короткоствольну вогнепальну зброю. Їх все влаштовує, а безпека пересічних громадян - то не їхній клопіт.
    Цього року нардепи вчерговий раз продемонстрували своє небажання надавати право володіння короткоствольною вогнепальною зброєю пересічним громадянам, відхиливши обидва законопроекти про зброю, як основний 4335 так і альтернативний 4335-1. І це не дивлячись на те що основним законопроектом 4335 передбачалось лише право володіння короткоствольною вогнепальною зброєю без права її носіння. Нинішнім основним законопроектом 5708 передбачається заборона володіння короткоткоствольною вогнепальною зброєю пересічним громадянам. У той же час цим же законопроектом передбачається масове безконтрольне т.з. "нагородження" короткоствольною вогнепальною зброєю обраних. І нажаль у законопроекта 5708 є значні шанси бути ухваленим, бо одим з авторів та головним лобістом цього законопроекту є чинний очільник мвс.

    • 21.09.2021 20:52
      #
      - 9 +

      Державі начхати на населення та його безпеку. В першу чергу влада захищає себе від населення. Тому населення обов'язково повинно жити в страху перед бандитами та поліцією.

      • 22.09.2021 00:20
        #
        - 9 +

        Саме так. Через цю пермську подію у вітчизняних ЗМІ знову виникла дискусія щодо права на короткоствольну вогнепальну зброю. Але я не припиняю дивуватись тому яка кількість громадян вважають що від подібного врятує обмеження їхніх прав. Трапляються такі які і досі не розуміють що мусора змушені охороняти громадський порядок лише через те що порушення громадського порядку загрожує владі, на яку вони працюють. Але на особисту безпеку громадян мусорам плювати, бо їм значно простіше констатувати смерть ніж поспішати на порятунок, наражаючи себе на небезпеку.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати