Під Києвом обстріляли автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, поранено водія машини

| Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

На Сергія Шефіра, першого помічника президента України, скоєно замах. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

"Близько 10-ї години ранку, неподалік від села Лісники була обстріляна машина першого помічника Президента Сергія Шефіра. В автомобіль влучило більше 10 куль. Поранено водія. На місті працюють слідчо-оперативні групи поліції. Проводиться спеціальна поліцейська операція для розшуку зловмисників", - йдеться в офіційному релізі.

На місці подіїНа місці події

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Шефір після замаху цілий, але в шоковому стані.

"Він їхав на роботу. У 50% випадків він їздить сам за кермом, а у 50% випадків - з водієм. В районі Лісників на нього було скоєно напад, машина була обстріляна з автоматичної зброї, наскільки мені зараз відомо. Водій отримав три поранення і госпіталізований. Сам Сергій Нахманович цілий, його миттєво пересадили в поліцейський екіпаж і перевезли у безпечне місце", - розказав Арахамія журналістам в кулуарах парламенту.

"Він в стані шоку. Трактує, шо стріляли в нього, але попали у водія", - додав Арахамія.

На місці подіїНа місці події

Село Лісники розташоване на південній околиці Києва. За інформацією співрозмовників в правоохоронних органах, напад стався під час руху.

Нападник або нападники ховалися в зеленій зоні біля дороги. Після того, що сталося, машина зупинилася на парковці супермаркету АТБ.

На думку Давида Арахамії, замах на Шефіра міг бути "привітом" Зеленському.

На місці подіїНа місці події

"Стосовно версій - ми будемо чекати правоохоронців, але моя особиста думка, що це якийсь привіт команді нашій і, в першу чергу, президентові. [Шефір] перший помічник, наближена до нього людина. І враховуючи, що він у від'їзді, а [Шефір] легка жертва з точки зору того, що у нього немає охорони, пересувається самостійно, це було легко зробити, передати привіт", - заявив Арахамія.

"В мене три версії. Це міг бути привіт від контрабандистів і кримінальних авторитетів. Всі майже з них покинули Україну з насиджених місць, чутки і оперативна інформація правоохоронців кажуть, що [вони] якось будуть мститися. Друга версія - російський слід, тому що останнім часом активна антиросійська риторика йде і ми не можемо виключати таке питання. І звичайно, напередодні такої рішучої боротьби з впливом фінансово-промислових груп теж не можна виключати і таку версію також", - сказав він.

Нагадаємо, що Сергій Шефір був одним з лідерів виборчого штабу Володимира Зеленського, а у травні 2019 року став першим помічником президента.

Перед політичною кар'єрою Шефір разом з Зеленським працював у "Студії Квартал-95".

Під Києвом обстріляли автомобіль Сергія Шефіра

На місці подіїНа місці події

На місці подіїНа місці події

На місці подіїНа місці події

1,0 1 -1 2
Коментарів (6)

  • 22.09.2021 20:28
    #
    - 7 +

    Пристроил дружбана на госслужбу, что бы тот получил все привелегии гослужащего высшего ранга (включая и пенсию).

    • 22.09.2021 22:30
      #
      - 5 +

      Так это же классика с незапамятных времён. Сломать эту систему невозможно даже с помощью США и ЕС, т.к. будет саботаж на всех уровнях управления. В Восточной Европе это удалось сделать только с помощью тотальной люстрации чиновников и силовиков, но в Украине их власть куда сильнее

  • Якщо б в якоїсь бабусі вкрали 2 грн, я би більше переживав, чим за оте гівно...:)

  • 23.09.2021 10:06
    #
    - 4 +

    Явная домашняя заготовка, рассчитанная на лохов!...(Налажали таки изрядно!)
    Отвлекают внимание от очередного витка тарифного геноцида + пытаются поднять рейтинг преЗЕра, начавшего корчить из себя - "великого борцуна с коррупцией и олигархией"!....
    Неужели стрелок настолько туп, что не знает - с какого борта "членовоза", находится пассажир?!...
    Слишком много разногласий в заявлениях от самого "шифера" и в их "пересказа" из хлебала "хамлоары", но - с неизменным нажимом на:-"Привете преЗЕрденту"!...
    Слишком быстро появился "видосик" с реакцией преЗЕрдента! (1.Слишком безукоризненный текст, зачитанный с экрана суфлёра!..2.Уж слишком профессиональный грим, свет, и т.д. и т.п. указывающие на то, что к реакции на это событие - готовились заранее! А, ведь, уже готовый "видос" - был выпущен в 4 утра, по Вашингтону и через 2 часа с момента "покушения"!)...
    Не менее интригующе звучит и заключительная фраза фигляришки:- "Ответ будет сильным!"....
    Кому конкретно, оно собралось "отвечать"?! Кому-то конкретному "козлу отпущения", или начнётся процесс "закручивания гаек" вообще, по белорусскому сценарию?!....

  • Если судить по следам попаданий, то стреляла какая то калека с дистанции метров 300:).

  • 25.09.2021 06:38
    #
    - 2 +

    Чушь собачья! На скорости 90 км\ч авто проезжает 25 метров в секунду. 4 секунды стреляли! Это 100 метров!!!! Большая часть пуль лягла бы в заднюю часть авто! А мы видим что большинство пуль лягло в дверь водителя. Авто стояло и никого в нем не было. А потом уже сели и поехали. Обычный киношный трюк далеко не высокого уровня!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати