​Французька армія почала отримувати перші снайперські гвинтівки SCAR-H PR

| За кордоном, Гвинтівки | Автор: Web admin

SCAR-H Precision RiflesSCAR-H Precision Rifles

Армія Франції починає перехід на нову снайперську гвинтівку SCAR-H PR від бельгійської компанії FN Herstal. Нова зброя має замінити у військах FR-F2, яка була прийнята на озброєння у 1984 році. 

Нова снайперська гвинтівка SCAR-H PR дебютує у 27-ій гірськострілецькій бригаді, потім має надійти на озброєння всіх гірських військ, а надалі стати основною снайперською гвинтівкою армії Франції, повідомило міноборони країни.

SCAR-H PR штатно комплектується оптикою Schmidt & BenderSCAR-H PR штатно комплектується оптикою Schmidt & Bender

Зазначимо, що перехід на SCAR-H Precision Rifles був анонсований ще у 2019 році, а контракт з FN Herstal охоплює 2600 одиниць. А у планах, до 2023 року поставити на озброєння 2235 одиниць.

Стара FR-F2Стара FR-F2

SCAR-H PR виконана під патрон 7,62х51 мм та, відповідно до повідомлення міноборони Франції, забезпечує ефективний вогонь на відстані до 800 метрів. Відповідно до умов контракту вона комплектується оптикою Schmidt & Bender, глушником, сошками та іншими аксесуарами.

Загалом ця снайперська зброя базується на відомій штурмовій гвинтівці FN SCAR під патрон 5.56х45 мм, яка потроху набирає популярності не тільки серед підрозділів спеціального призначення, але й у регулярних арміях світу. Зокрема на неї переходить армія Бельгії та Португалії, крім того, її отримали чилійські морські піхотинці та перуанська армія.

SCAR-H Precision RiflesSCAR-H Precision Rifles

Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати