Співробітник СБУ, який побив прикордонників та відібрав в них табельну зброю, відбувся умовним терміном

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

Один з фігурантів справи про напад на прикордонників на Сумщині, який трапився влітку цього року, отримав судовий вирок.

Як повідомляють у Спецпрокуратурі у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, засуджено співробітника Служби безпеки України.

Установлено, що 18.07.2021 двоє офіцерів Служби безпеки України – лейтенант та підполковник, здійснили напад на прикордонний наряд під час виконання останніми обов’язків із здійснення охорони державного кордону поблизу одного з сіл у Сумській області, заподіявши двом прикордонникам легкі тілесні ушкодження.

Підозрювані заволоділи боєприпасами до службової зброї прикордонників, частину з яких згодом підкинули до місцевого відділу Держприкордонслужби. Службову зброю прикордонників зловмисники залишили на місці скоєння злочину. (Раніше повідомлялося, що СБУ-шники відібрали табельну зброю у прикордонників - ред.)

Завдяки професійним діям процесуальних керівників, затриманий лейтенант СБУ беззаперечно визнав свою вину та розкаявся.

Враховуючи наявність суспільного інтересу в забезпеченні швидшого досудового розслідування і судового провадження, прокурором Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону ініційовано укладення угоди з підозрюваним про визнання винуватості.

30.09.2021 матеріали кримінального провадження з угодою та обвинувальним актом направлено до суду.

11.10.2021 Краснопільський районний суд Сумської області підтвердив законність укладеної угоди з обвинуваченим – старшим лейтенантом СБУ.

Суд ухвалив вирок, яким затвердив укладену угоду та призначив узгоджену сторонами міру покарання - 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 3 роки, а також додаткові покарання у виді позбавлення військового звання «лейтенант» та позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах України на строк 3 роки.

Щодо іншого нападника досудове розслідування завершено. На даний час триває виконання вимог ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України.

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 259 - 3 +
1,0 1 -1 3
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати