Голова «Укроборонпрому» Юрій Гусєв у черговий раз пообіцяв патронний завод

| Амуніція та боєприпаси | Автор: Web admin

Юрій ГусєвЮрій Гусєв

В Україні незабаром нарешті буде реалізований проєкт патронного заводу. На ньому для Збройних сил України вироблятимуться боєприпаси різних калібрів. Про це розповів генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

— Наразі частину боєприпасів ми створюємо на базі ДАХК «Артем», а частину боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ ми плануємо створювати спільно з нашими міжнародними партнерами. Влітку цього року було підписано угоду з канадськими партнерами, і наразі розробляється техніко-економічне обґрунтування виробництва, куди наші партнери мають вкласти гроші та технології, — відзначив Юрій Гусєв.

За його словами, ДК «Укроборонпром» звернувся з пропозицією до Кабінету Міністрів України щодо затвердження Державної цільової програми розвитку боєприпасної галузі.

— Боєприпасну галузь фактично потрібно створювати, інвестувати кошти в підготовку виробництва, також мають враховуватися всі потреби ЗС України, — повідомив Юрій Гусєв.

При цьому глава держконцерну не уточнив, де саме будуть розташовуватися новий патронний завод.

Через російську агресію у 2014 році Україна втратила єдиний патронний завод у Луганську, тому цілком очевидно, що надактуальним питанням сьогодення для національного оборонного комплексу є створення нового заводу з виробництва боєприпасів.

1,0 1 -1 2
Коментарів (2)

  • 27.10.2021 01:11
    #
    - 1 +

    Глядя на розовую, лоснящуюся рожицу этого "прикорытного поросёночка", и на фоне "успехов в делах", всей нынешней "ЗЕкоманды", невольно начинаешь подозревать, что готовится - очередное "Велике розкрадання", пардон, в смысле - "Велике будівництво"!...

  • 27.10.2021 09:45
    #
    - 1 +

    Они специально подбирают такие цвета в одежде, что бы вызывать не только ненависть, но и омерзение ?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати