Норвежці встановили на дрон гранатомет. Відео

| Військова зброя та техніка, Технології | Автор: Web admin

Дрон із встановленим на ньому протитанковим гранатометом M72Дрон із встановленим на ньому протитанковим гранатометом M72

Норвезька компанія Nammo представила концепцію дрону із встановленим на ньому протитанковим гранатометом M72.

Фахівці компанії прагнуть збільшити далекобійність зброї та дати можливість атакувати зверху. Розробники припускають, що дрони з гранатометами зможуть утворювати рої.

Ручні гранатомети M72 калібру 66 мм відомі з часів в’єтнамської війни. Сьогодні ними користуються збройні сили цілої низки країн, переважно з НАТО.

Виробляють M72 кілька компаній, у тому числі Nammo. Норвезька компанія почала ліцензійно випускати ручні гранатомети ще 1966 року для місцевих та Збройних сил США.

У більшості варіацій M72 максимальна дальність обмежена 350 метрами.

Ручний гранатомет M72 калібру 66 ммРучний гранатомет M72 калібру 66 мм

Nammo у листопаді 2021 року представила концепцію дрону із протитанковим гранатометом M72, над якою вона працювала з 2017 року.

Ця система вже брала участь у ряді показних стрільб бойовими снарядами, зокрема й у норвезької армії. Якщо встановити ручний гранатомет на дрон, це збільшить дальність зброї, вважають розробники.

Крім того, гранатомет зможе атакувати зверху, тому йому стануть доступні нові цілі, аж до основних бойових танків, при цьому оператору не потрібно буде знаходитись у небезпечній зоні.

Дрон із встановленим на ньому протитанковим гранатометом M72Дрон із встановленим на ньому протитанковим гранатометом M72

Норвезька компанія вважає, що дрони з M72 є ефективним і недорогим рішенням, у порівнянні зі звичайними протитанковими ракетами, особливо, якщо вони утворюватимуть рої.

Наразі Nammo вибирає відповідний літальний апарат та розглядає звичайні комерційні безпілотники.

Поки що розробники експериментують з мультикоптером. Встановлені на ньому камери в режимі реального часу показують, що відбувається, оператору на відстані трьох-чотирьох кілометрів. Розробники працюють над тим, щоб збільшити цю відстань до 50 кілометрів.

Раніше ми розповідали, що білоруські військові також встановили гранатомет на дрон.

M72 drone

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 943 - 3 +
1,0 1 -1 3
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати