США планують придбати для України системи протиповітряної оборони — CNN

| Війна, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

Пуск зенітної керованої ракети Raytheon AMRAAM з пускової установки NASAMS. Фото: МО УгорщиниПуск зенітної керованої ракети Raytheon AMRAAM з пускової установки NASAMS. Фото: МО Угорщини

Цього тижня Сполучені Штати можуть оголосити про закупівлю для України систем протиповітряної оборони середньої та великої дальності.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що президент Джо Байден нещодавно заявив, що США продовжать постачати в Україну «більш досконалі ракетні системи та боєприпаси».

Джерело CNN повідомило, що цього тижня Білий дім також повідомить про додаткові постачання військової допомоги у відповідь на запити української сторони.

Зокрема, новий пакет військової допомоги включатиме додаткові артилерійські боєприпаси та контрбатарейні радари.

Пускові установки ЗРК NASAMS ЗС Литви Пускові установки ЗРК NASAMS ЗС Литви Фото: МО ЛитвиПускові установки ЗРК NASAMS ЗС Литви Пускові установки ЗРК NASAMS ЗС Литви Фото: МО Литви

Українські чиновники раніше також попросили передати сучасні системи протиповітряної оборони NASAMS.

Нагадуємо, ще у квітні, у зенітних ракетних військах Повітряних Сил Збройних Сил України заявили, що прагнуть замінити застарілі ЗРК «Бук-М1» радянського виробництва на новітні NASAMS. Такі наміри були озвучені у відеозверненні на офіційній сторінці Командування Повітряних Сил у соцмережах.

Наприкінці березня, Президент України Володимир Зеленський попросив Норвегію надати пересувні зенітно-ракетні комплекси NASAMS та протикорабельні ракети Harpoon.

Системи NASAMS виробляє консорціум американської корпорації Raytheon Technologies і норвезької групи Kongsberg. До складу комплексу входять пускові установки, радіолокаційні станції (РЛС) Raytheon AN/MPQ-64F1 Sentinel від консорціуму Raytheon і Kongsberg.

Запуск ракети AIM-120 з NASAMS Фото: Aldrimer.no Запуск ракети AIM-120 з NASAMS Фото: Aldrimer.no

Raytheon відповідає за постачання своїх ракет класу «повітря-повітря» середньої дальності AIM-120 AMRAAM для цієї системи, а Kongsberg постачає пускові установки.

Кожна пересувна пускова установка має шість контейнерів з зенітними ракетами. ЗРК NASAMS знаходиться на озброєнні або доставляється в 12 країн.

Дальність стрільби зенітної системи в конфігурації NASAMS II з використанням ракет AIM-120С AMRAAM становить до 25 км, а досяжність по висоті – до 14-15 км.

AIM-120 AMRAAMAIM-120 AMRAAM

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати