ЗСУ почали застосовувати проти росіян самонавідні снаряди SMArt 155

| Війна, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

Снаряд SMArt 155Снаряд SMArt 155

Надсучасні німецькі самонавідні снаряди почали знищувати танки групи «Центр» російсько-фашистських загарбників в Україні. ЗСУ отримали значну перевагу завдяки високоточній інтелектуальній зброї НАТО, яку Росія не здатна розробити.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

1 липня Збройні сили України оприлюднили відео, що демонструє, за даними джерел, перше у світі успішне бойове застосування на Донбасі самонавідних снарядів SMArt, виробництва німецької компанії компанії GIWS mbh. На відео видно вибух снаряда над бойовою машиною, і її ураження.

ЗСУ почали застосовувати проти росіян самонавідні снаряди SMArt 155

Снаряд SMArt калібру 155 мм вистрілюється по координатах бронетехніки противника і далі все робить сам.

На певній висоті над ціллю снаряд вибухає, і відстрілює два бойових суббоєприпаса на парашутах, які мають власні мікрорадари та інфрачервоні сенсори для пошуку бронетехніки. Після ідентифікації цілі по ній відстрілюється ударний гіперзвуковий елемент, який вражає бойову машину зверху.

Принцип дії 155-мм артилерійського снаряду SMArt 155.Принцип дії 155-мм артилерійського снаряду SMArt 155.

1 - Відбувається постріл аналогічний звичайному.
2 - Снаряд летить в повітрі.
3 - Механізм відокремлює бойові елементи. На заданій ділянці траєкторії (таймер тощо) спеціальний механізм (вишибний заряд) відокремлює бойові елементи від контейнера.
4 - Відокремлені від контейнера касетні бойові елементи падають вниз.
5 - Для стабілізації в польоті та сповільнення касетні бойові елементи можуть викидати парашути, стрічки, пелюстки тощо.
6 - Підрив касетного бойового елемента. Протитанкові касетні бойові елементи можуть використовувати спеціальні механізми для пошуку цілей, й приводитись в дію на заданій відстані від них. Осколково-фугасні — вибухати при контакті з поверхнею, запалювальні — займатись й горіти при падінні.

Швидкість така, що навіть якщо Росія почне ставити на танки свою систему активного захисту «Арена-М», їхні характеристики не дозволяють перехопити атаку.

За даними джерел, при обстрілі 1 липня двома снарядами було знищено дві одиниці техніки ЗС РФ. Ймовірно, одна з них, яка знищена вибухом, була ЗРПК «Панцир» або танк.

2 липня німецькими снарядами SMArt ЗСУ накрили колону ЗС РФ - пошкоджено або знищено до 8 одиниць бойової техніки російсько-фашистських військ.

Це далеко не єдині зразки сучасних снарядів, які отримують ЗСУ.

ЗСУ поступово насичується надсучасною західною зброєю, яка починає створювати українським воїнам перевагу, та дозволяє вести безконтактну війну з ворогом.

Не має сумнівів, що після розгортання широкомасштабного виробництва за програмами підтримки України від НАТО, ми отримаємо велику технологічну перевагу над окупантами. Ми отримуємо краще у світі для нашої перемоги.

Під таку зброю варто змінювати і підготовку і тактику наземних військ, набагато обережніше застосовувати людей, і передусім піхоту на передовій.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 793 - 6 +
1,0 1 -1 6
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати