Вражають цілі на відстані до 4 км: у ЗСУ розповіли про САУ Gepard, які Україна отримала від Німеччини

| Війна, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

САУ GepardСАУ Gepard

В Україну прибули перші зенітні самохідні артилерійські установки "Гепард" (Gepard). Надані Німеччиною в межах військової допомоги САУ є кращими у своєму класі.

У ЗСУ розповіли про основні характеристики цього озброєння і його особливості для відбиття російської агресії.

"Ці комплекси прикриватимуть важливі об’єкти інфраструктури від атак вертольотів і літаків на малих та надмалих висотах", – зазначають військові.

Такі зенітні установки почали розробляти в 60-х роках минулого століття. Тривалий час САУ Gepard була надважливим елементом протиповітряної оборони армій Німеччини, Нідерландів і Бельгії. У 2000-х вони від неї відмовилися, але зараз її використовують в інших країнах світу.

САУ GepardСАУ Gepard

Gepard вражають цілі на відстані від 100 метрів до чотирьох кілометрів. Екіпаж установки складається з трьох осіб – водія, командира та навідника.

Базується САУ на шасі танка Leopard 1. На башті, що здатна робити повний оберт, встановлені дві 35-міліметрові гармати Oerlikon KDA та два радари, які визначають ціль на відстані до 15 кілометрів.

У модифікації зенітної самохідної установки 1 А2 встановлено цифровий комп'ютер, що може приймати дані із інших радіолокаційних систем (РЛС), – по суті, бачити ціль поза своєю зоною. Основний боєкомплект становить 320 снарядів для ураження повітряних цілей. Також у магазині є 20 снарядів для наземних цілей. Темп вогню кожної гармати – 550 пострілів на хвилину, а разом – 1100 пострілів по цілі.

САУ GepardСАУ Gepard

"Gepard здатна працювати в умовах інтенсивної радіоелектронної протидії ворога", – додали в ЗСУ.

Раніше зазначалося, що загалом Україні мають передати 30 одиниць таких німецьких САУ. Відомо щонайменше про 100 військовослужбовців української армії, які навчалися в Німеччині керувати цими самохідними зенітними установками.

За останніми даними, Німеччина передала Збройним силам України ще декілька зенітних самохідних артилерійських установок Gepard. Загальна кількість таких комплексів в арсеналі українських захисників досягла 12.

ОЗБРОЄННЯ №9. ЗСУ «GEPARD».

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • 11.08.2022 15:18
    #
    - 0 +

    Ну, штука, в общем не плохая, но, по многим параметрам - уступающая разным модификациям "Тунгуски"(особенно М1)....


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати