10 000 новобранців кожних чотири місяці. Кого для ЗСУ навчають британці

| Війна, Навчання, Силові структури | Автор: Web admin

Навчання українських військових відвідав Борис Джонсон.Навчання українських військових відвідав Борис Джонсон.

Зведений портрет новобранців Збройних Сил України, котрих бере на чотиримісячне навчання армія Великої Британії – нульовий військовий досвід, 25–45 років, добровольці. Про це розповів український посол у Лондоні Вадим Пристайко.

Він уточнив, що 10 000 бійців навчають у чотирьох центрах базовим військовим навичкам відповідно до стандартів армії Великої Британії та НАТО.

"Хто ці люди? Вік – приблизно від 25 до 45 років, хлопці та дівчата, старші чи молодші... Усі професії, які тільки можна уявити. І найцікавіше, що це все добровольці", – розповів дипломат.

За даними посла, більшість новобранців не мали до поїздки жодної базової армійської підготовки та освіти, "не були в армії навіть рядовими, як, наприклад, я був".

"Вони копають траншеї, навчаються володінню зброєю, їздять на бойових машинах і повністю екіпіровані. До речі, все, з чим вони там перебувають, було передано Україною", – зазначив Пристайко.

Він сподівається, що такий приклад співпраці України та країни НАТО підхоплять й інші союзники.

Наприкінці липня навчання українських військових на північному сході Англії відвідав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 2
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати