Ліванець увірвався до банку зі зброєю та став національним героєм

| За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin

Ліванець увірвався до банку зі зброєюЛіванець увірвався до банку зі зброєю

Мешканець Лівану, який за допомогою зброї та каністри з бензином спробував забрати свої заощадження в одному з банків Бейрута, став національним героєм.

У Лівані вже кілька років продовжується глибока економічна криза, і банки країни встановили жорсткі обмеження на доступ людей до своїх заощаджень. Вони діють із 2019 року. Влада також обмежує перекази грошей за кордон.

Як повідомляє агентство Франс прес, мешканець Бейрута увійшов до банку зі зброєю, розлив у будівлі бензин та зажадав віддати йому заощадження, щоб сплатити лікарняні рахунки членів своєї родини.

Брат підозрюваного в інтерв'ю журналістам пояснив ситуацію так: "У мого брата лежить на рахунку в банку 210 тис. доларів, а він хоче зняти всього 5,5 тис., щоб заплатити за лікарню".

Дружина цієї людини та брат, які під час нападу перебували біля банку, заявили, що "так само повинні чинити всі люди", щоб отримати "належне їм по праву".

Протистояння, яке тривало шість годин, закінчилося перемогою клієнта: після переговорів він одержав у банку 35 тис. доларів. Підозрюваний у нападі та заручники залишили будівлю під охороною поліції.

Ліванець увірвався до банку зі зброєюЛіванець увірвався до банку зі зброєю

Ліванські правоохоронні органи поки не повідомили, чи мають намір вони звинуватити підозрюваного у зв'язку з інцидентом. Однак, як повідомляє ліванська преса, пізніше його заарештували.

Дії нападника миттєво отримали підтримку мешканців країни - біля будівлі банку зібрався натовп людей, які почали скандувати "Ти - герой!" та "Геть владу банків!" Його фотографія також почала активно розповсюджуватись у соціальних мережах.

Ліванець увірвався до банку зі зброєюЛіванець увірвався до банку зі зброєю

"Подібні інциденти відбуваються постійно", - сказав агентству Франс прес голова ліванського профспілки банківських працівників Джордж аль-Хадж.

У січні цього року один із клієнтів узяв у будівлі банку кілька десятків заручників, вимагаючи видати йому заощадження у доларах США.

"Вкладники хочуть отримати свої гроші і, на жаль, їхній гнів виплескується на співробітників банків, які не можуть зв'язатися з начальством", - каже аль-Хадж.

Протягом кризи ліванська валюта втратила понад 90% вартості, за даними ООН, чотири п'яті населення живе у злиднях. Ціни на основні продукти продовжують зростати, в країні не вистачає ліків та зерна.

Інцидент із захопленням банку в Лівані чимось схожий на сюжет класичного голлівудського фільму 1975 року "Собачий полудень" (Dog Day Afternoon) з Аль Пачіно.

В одному з епізодів цієї стрічки натовп роззяв раптово починає підтримувати головного героя, якого грає Пачино, який намагається пограбувати нью-йоркський банк.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 3
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати