Монастирський висловився проти права громадян на самозахист поза межами дому

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Міністр внутрішніх справ Денис МонастирськийМіністр внутрішніх справ Денис Монастирський

Верховна рада України може вже найближчим часом прийняти закон про обіг зброї. Передбачається, що українці зможуть купувати пістолети та іншу вогнепальну зброю для охорони своїх домівок, але не зможуть захищати себе на вулиці.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на телемарафоні.

За його словами, позиція МВС полягає в тому, що для захисту житла українці повинні мати право володіти вогнепальною зброєю, в тому числі пістолетами.

"Але ми проти вільного носіння зброї в громадських місцях, тому що ми бачимо ризики для громадської безпеки, які перевищують вигоди, які може мати така норма. Зараз ми працюємо з парламентарями. Я думаю, що найближчим часом буде прийнятий відповідний закон, перше читання вже було прийнято, зараз готується закон до другого читання. Я думаю, що протягом найближчого часу він буде винесений на розгляд парламенту", - зазначив Монастирський.

Нагадавши, Верховна рада ухвалила відповідний законопроект у першому читанні 23 лютого 2022 року за день до повномасштабного вторгнення Росії.

Монастирський висловився проти права громадян на самозахист поза межами дому

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11207,1 Переглядів: 860 , Коментарів: 18 - 1 +
0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (18)

  • 14.08.2022 09:42
    #
    - 8 +

    Усі помітили маніпуляцію - носіння у громадських місцях- . Як вірити посадовцю якій намагається обдурити суспільство. І це він робить свідомо. Я розумію усі вони виконують вказівку зеленої влади.

  • 14.08.2022 10:25
    #
    - 9 +

    Вот урод брехливый!!! Пусть запретит ношение и применение оружия всем мусорам! Посмотрим, как это скажется на эффективности их работы, и без того - достаточно низкой!...
    Всех "слуг олигархопаханата", во главе с "пианистом" - в утиль, как врагов народа!!!...

    • 14.08.2022 10:49
      #
      - 4 +

      ой, серйозно? ви дійсно чекали інших заяв від мусарів?

      • 14.08.2022 11:21
        #
        - 5 +

        С чего вы взяли, что я - ожидал от наших мусоров, такого чуда, как поддержка нормального закона об оружии?!...
        Мы же не в Чехии живём! Это там, глава МВД - был одним из инициаторов закрепления в конституции страны - права на оружие!...(Многие из "копов" и "шерифов" в США - поддерживают право на оружие!)
        У нас же, сначала голосуют "для поржать", а потом живут - "для поплакать"!...
        Даже на этом сайте, при назначении этого уродца на должность - была парочка комментариев, восхвалявших якобы "умницу", "порядочного" и "реалиста" Монастырского!...И это были - не мои комментарии!...

        • 15.08.2022 10:14
          #
          - 1 +

          Занадто агресивно реагуєте. Минула влада прям була кардинально по іншому налаштована? Чи то не Порошенко казав "неначасі" і "80% проти". Давайте якось не змішувати все в купу.

          По темі - вельми очікувано. Фундаментальні зміни в такій організації швидко не відбуваються. Вони ще досі не розуміють, що Поліція - це не каральний орган, а допоміжний.

          • 15.08.2022 12:13
            #
            - 1 +

            Ви хочете сказати,що при Монастирському в МВС проходят зміни.Не смішіть мої тапки.Міністр "чего изволите" для боневтіка Оманського.Мав би Честь подав би у відставку,і не пачкав себе співпрацею зеденою гидотою.

            • 15.08.2022 12:40
              #
              - 0 +

              Зміни в нас, особливо в таких структурах, відбуваються не "завдяки", а "попри". Лише це я хотів сказати і сказав. І віднайти таку купу крутих кадрів на всі держ місця - надскладна задача. Але рухаємось потроху.

          • 16.08.2022 11:57
            #
            - 0 +

            Офигеть можно! Меня, вдруг, ни за что ни про что - в "порохоботы" записали!...
            Открою вам секрет: По моему мнению, что "дон ПЕдер", что "ЗЕдер" - всё едино! Все "украинские презерденты", без исключения - оказались ворами и коррупционерами, разваливающими экономику страны, а значит - подрывающими её обороноспособность! Двое же последних, ради наживы - ещё и прибегли к откровенному "тарифному" геноциду!...
            Для проведения фундаментальных преобразований в какой-либо структуре, необходимо, как минимум - иметь чёткое представление об этих преобразованиях и иметь недюжинные желание и волю, для их осуществления! У Монастырского же, ничего этого - нет и в помине, как и уважения к гражданам Украины! Он - лишь "свой парень" для "сцарька ваЗЕлина", поставленный на "сладкую должность" - для защиты и исполнения "забаганок" своего хозяина!...

            • 16.08.2022 12:40
              #
              - 0 +

              Та я не записував, просто нагадав, що не було краще) Ми ще не прийшли до "нормально" (тим більше до "добре"), ще йти і йти.
              Як вже сказав - всюди біда з кадрами. Навіть найкрутішу ідею мають втілювати професіонали. При цьому вони мають піти на значно меншу зарплатню, та ще й пройти декілька кіл пекла. Корінь проблеми не у владі, проблема в совковій спадщині нашого народу.

  • 14.08.2022 20:16
    #
    - 4 +

    Якщо громадянам дозволити носити короткоствол, то СБУ і МВС швидко почнуть втрачати цінних співробітників, як у недавньому відео
    zbroya.info

  • 15.08.2022 11:24
    #
    - 4 +

    Ну чого ви на нього накинулись? В нас же всі побутові злочини тільки дома, а на вулиці нас поліція береже (типа того, що хотів пограбувати ломбард). Спитати б в цього "профессіонала" - ви самі ходите без зброї? Чи у вас стільки поліції, що якщо не до кожного громадянина, то на кожній вулиці і в місті, і в селі буде по озброєному професійному і чесному поліцейському? І як все ж таки що до вуличної злочинності і права громаня на захист свого життя, що гарантоваане Конституцією?

    • 15.08.2022 19:44
      #
      - 4 +

      Він більше переживає за свою кишеню. Після запровадження дозволу на носіння зброї на вулиці зазвичай кількість злочинів зменьшується мало не до нуля. Так само зменьшується кількість злочинців, а це ж їх паства, не буде кого доїти, от за що вони переживають. На безпеку суспільства їм насрать, іх цікавит щоб не пересихала їх кормушка. І по друге їх стільки не треба буде, а це ж треба шукати роботу, а вони працювати не вміють, це кінець солодкому життю.

  • 15.08.2022 12:06
    #
    - 8 +

    Навіщо він ініціював те опитування в Дії у разі якщо він ігнорує його результати? Майже 60% з майже 2 млн. громадян, що взяли участь у опитуванні, висловились за право носіння КНЗ. Кого цікавить особиста думка некомпетентного очільника однієї з структур виконавчої влади? Він виконуватиме все що ухвалить парламент, незалежно від того підтрумує він це чи ні. Для більшості пересічних громадян право володіння КНЗ без права його носіння не матиме сенсу, бо вдома рушниця є значно ефективнішою за пістолет.
    Майже кожен гучний та резонансний злочин скоюється колишніми або чинними співробітниками т.з. "правоохоронних органів". На мій погляд це є однією з головних причин того що мусора заперечують право громадян на володіння КНЗ, бо їх цілком влаштовує існуючий стан речей: озброєні мусора-злочинці та беззбройні і беззахисні пересічні громадяни.
    МВС вже продало таку значну кількість т.з. "відомчих нагород" у вигляді КНЗ що напевно навіть відчули зниження попиту. А ухваленням закону про зброю який передбачатиме право володіння КНЗ без права її носіння надасть можливість мусорам заробити на продажі дозволів на придбання КНЗ за корупційними схемами та самої зброї за завищеними у 3-4 рази цінами через контрольовані МВС спеціалізовані крамниці і у той же час не зруйнує мусорське виключне право на насильство, бо вдома громадяни і так вже мають вогнепальну зброю - довгоствольну.

    • 15.08.2022 14:34
      #
      - 1 +

      Важко зрозуміти чому провели опитування, таке враження, що хтось з кимось посперечався і думав отримати нове "неначасі", ще й час обрали тільки но у всіх новинах показали новий інцедент масс шутінг в США. Добре, що хоча б результати не приховали та не перекрутили, як колись "понад 80% проти" (не можу пробачити цю брехню минулому президенту).

  • 15.08.2022 19:35
    #
    - 5 +

    Як відомо дозвіл на зброю видається тим хто пройшов перевірку, не порушував закон та має навики поводження зі зброєю. Будем казати адекватний громадянин що отримує дозвіл на зброю за своїми морально етичними принципами може дати фору любому поліцейському. Тоді звідки у Монастирського стільки недовіри до людей які нічим не гірші за його співробітників? Якщо Монастирський не спроможний керувати своїми співробітниками та забезпечувати безпеку на вулицях то нехай пише заяву на звільнення і не розказує різні басні. Монастирський навіть не розуміє що наявність на вулиці людей з зареестрованою зброєю це зниження криміногенної ситуації а також велика йому допомога.Але є одне НО. Можливо він переживає що через рік, коли втричі зменьшиться кількість правопорушень потреби в нинішній кількості поліції а відповідно і фінансування привілегії та льготи буде суттево зменьшено. Він переживає за свою кормушку, йому наплювати на небезпеку українців. Мудре керівництво країни має зробити висновки і призначати на великі посади державників а не людей що керуються власним шлунком.

  • 15.08.2022 19:59
    #
    - 4 +

    З іншого боку людина що дає такий важливий коментар і не брита як бомж, це нехлюйство і відповідне відношення до суспільства. Я розумію на фронті, там нема коли, а в тилу і на такій посаді відповідальна та державницька людина бомжуватого виду, не заслуговує на довіру, як і його міркування на рахунок короткоствольної зброї. Вона на то і короткоствольна, щоб користуватись на вулиці!!!!!!!!!!!!! а на карабіни ми і так маємо можливість отримувати дозволи. Якщо голова поліції того не знає, то що казати за його підлеглих. Може нам треба запросити американських поліцейських, на всі головні посади в поліції, хоч на рік, щоб в цьому питанні ми стали адекватними.

  • 16.08.2022 06:04
    #
    - 3 +

    Ну все правильно. Нельзя же быдломассе доверять носить оружие ! Мне вот из военкомата звонят, говорят, у нас война тут, надо родину защищать. А я им - с оружием ? Да вы что ! Представляете, какую я там пальбу устроить могу, я жебыдломасса, невменяемый ! Аж самому представить страшно ! Не, не, пускаю защищают те, кому есть что защищать, и кому государство доверяет - полиция, судьи, прокуроры, депутаты. А я не, я быдломасса, мне нельзя вне дома оружие носить, пускай в сейфе стоит.

  • 17.08.2022 03:25
    #
    - 3 +

    Що він верзе? Яка "незаконна" зброя? Яка "легалізація" зброї? В Україні не існує "незаконної" або "нелегальної" вогнепальної зброї, бо не існує закону про зброю, який регулював би обіг вогнепальної зброї та забороняв би окремі види та типи вогнепальної зброї. Вогнепальна зброя в Україні може бути облікованою або необлікованою, проте і та і інша є цілком легальною. Для того щоб в Україні з'явилась "незаконна" або "нелегальна" вогнепальна зброя має бути ухвалений закон про зброю. Те що громадяни часто отримують обвинувачувальні вироки судів за т.з. "незаконне поводження зі зброєю" є здебільшого питанням незалежності та і взагалі легітимності вітчизняної судової системи.
    Правий був Процишин коли казав що кандидатуру міністра обирали виключно за прізвищем, бо "монастирський - чорт" звучить дещо дивно.
    Проте для "обраних" мусора передбачили у законопроекті про зброю 5708 категорію "спеціально навчені громадяни", яким пропонується дозволити носіння КНЗ. Тобто, статусом "спеціально навченого громадянина" мусора планують торгувати, як зараз вони торгують т.з. "відомчими нагородами".


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати