У ​​Чорногорії перехожий застрелив масового вбивцю, який розстріляв більш ніж 10 людей

| За кордоном | Автор: Web admin

Приспущені прапори перед місцем нападу в Цетіньє, приблизно за 30 км на захід від Подгориці, Чорногорія, у суботу, 13 серпня 2022 року.AP Photo/Рісто БожовичПриспущені прапори перед місцем нападу в Цетіньє, приблизно за 30 км на захід від Подгориці, Чорногорія, у суботу, 13 серпня 2022 року.AP Photo/Рісто Божович

У п’ятницю на вулицях міста Цетіньє, що на заході Чорногорії, чоловік почав безладну стрілянину з рушниці. Він вбив 10 людей, у тому числі двох дітей, перш ніж його застрелив перехожий.

Начальник поліції Чорногорії Зоран Брджанін заявив у відеозверненні, що нападником був 34-річний чоловік, якого він позначив лише ініціалами - В.Б.

Брджанін сказав, що чоловік використав мисливську рушницю, щоб спочатку застрелити двох дітей віком 8 і 11 років і їхню матір, які були його родичами та мешкали у будинку нападника.

Потім стрілець вийшов на вулицю та  влучив ще у 13 людей, семеро з яких загинули, сказав начальник.

«На даний момент незрозуміло, що спонукало В.Б. вчинити цей жорстокий вчинок», – сказав Брджанін.

Андріяна Настіч, прокурор, який координує розслідування місця злочину, повідомила журналістам, що нападника вбив перехожий, а серед поранених є поліцейський.

За її словами, дев'ятеро загиблих померли на місці, а двоє померли в лікарні, куди їх доставили на операцію.

Цетіньє, резиденція колишнього королівського уряду Чорногорії, знаходиться за 36 кілометрів (22 милі) на захід від Подогріці, нинішньої столиці маленької балканської держави.

Прем’єр-міністр Дрітан Абазович написав у своєму Telegram-каналі, що цей інцидент є «безпрецедентною трагедією» і закликав націю «бути в думках з сім’ями невинних жертв, їхніми родичами, друзями та всім жителем Цетіньє».

Президент Міло Джуканович написав у Twitter, що «глибоко зворушений новинами про жахливу трагедію» в Цетіньє, закликавши до «солідарності» з родинами, які втратили своїх близьких під час інциденту.

Трёхдневный траур в Черногории

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • 18.08.2022 11:05
    #
    - 2 +

    Совсем ипанутый!!!...
    Но, если абстрагироваться от нелепой бесчеловечности поступка главного героя этого инцидента, то, можно обратить внимание на тот факт, что для всех этих убийств - было использовано ружьё, а не пресловутая "штурмовая винтовка", которой так любят пугать обывателя - лживые политиканы!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати