Кияни повернули близько 1 тис. одиниць зброї, яку поліція видала на початку війни

| Війна | Автор: Web admin

Начальник ГУ Нацполіції у Києві Іван ВигівськийНачальник ГУ Нацполіції у Києві Іван Вигівський

На початку війни поліція Києва видала на руки жителям міста для захисту від ворога понад 6,5 тис. одиниць зброї, близько 1 тис. одиниць уже повернуто, решта перебуває на обліку, повідомив начальник ГУ Нацполіції у Києві Іван Вигівський.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Вигівський розповів, що в перші дні війни поліція Києва видала понад 6,5 тис. одиниць зброї. "Ми видавали її за обліком, усе записували в журналах", - зазначив він.

За словами начальника главку поліції, у березні був наказ МВС про затвердження порядку отримання зброї, і всім громадянам, кому зброю було видано, повідомили про необхідність прибути й отримати відповідні довідки. "Ця зброя була врахована", - уточнив він.

Вигівський повідомив: "Із загальної кількості одержаної киянами зброї близько 1 тис. одиниць було повернено, решта перебуває на обліку".

Водночас, як наголосив начальник главку поліції Києва, є ще зброя, яку видавали громадянам не органи Нацполіції.

"Наразі стоїть питання створення єдиного реєстру обігу зброї, воно потребує законодавчого врегулювання, це дасть змогу зробити інвентаризацію зброї, яка є на руках в українців", - сказав Вигівський.

На думку керівника поліції Києва, рішення про видачу зброї українцям на початку повномасштабної війни було правильним, це допомогло захистити столицю від ворога.

"І росіяни, і ДРГ, які були тут, побачили, що відбувається в Києві, зрозуміли, що по них стрілятимуть із кожного кута і з кожного вікна, щоб захистити свої сім'ї, свою рідну землю. І навіть ті, хто планував диверсійну діяльність – принишкли, бо ніхто не хотів отримати кулю", - наголосив він.

Вигівський підсумував: "Що буде далі зі зброєю – розбиратимемося, регулювання обігу та створення єдиного реєстру вкрай необхідне".

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 3
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати