Рік умовно за вбивство на блокпості

| Кримінал, Техніка безпеки | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Березнівський районний суд Рівненської області виніс рішення у справі про вбивство на блокпості, яке сталось 12 березня 2022 року.

Двоє знайомих знаходились на блокпості при в’їзді в с.Поляни, Малинської ТГ Рівненського району. В ході забезпечення громадського порядку та пропускного режиму в`їзду один із односельчан взяв до рук споряджену дробовим патроном мисливську гладкоствольну рушницю, з метою оглянути її.

Оглядаючи рушницю обвинувачений випадково вистрілив у свого колегу, чим спричинив останньому вогнепальне поранення живота. Врятувати постраждалого не вдалось, від серйозної крововтрати він помер у лікарні.

Обвинувачений повністю визнав свою провину. За його словами, патрулювати блокпост він пішов, оскільки про це його попросив голова села – людей для патрулювання у селищі не вистачало. Під час навчання роботи із рушницею, яке проводили на блокпості, і стався нещасний випадок.

Пізніше обвинувачений приніс вибачення дружині загиблого, повністю оплатив поховання та зобов’язався у майбутньому надавати постійну грошову допомогу сім’ї.

Дружина загиблого підтвердила, що отримала кошти, та вказала, що претензій до обвинуваченого немає, оскільки розуміє випадковість ситуації.

Прокурор висловив позицію щодо необхідності призначення обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки. Однак, враховуючи відсутність обставин, що обтяжують покарання та обставини, що пом'якшують його, суд вирішив покарати обвинуваченого умовним покаранням, та призначив йому один рік іспитового терміну.

Також чоловік повинен сплатити понад 4 тис. грн за експертизи.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 2
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати