Піхотинець США буде бачити крізь БТР та "очима БПЛА"

| Технології | Автор: Web admin

Integrated Visual Augmentation SystemIntegrated Visual Augmentation System

Армія США отримала першу партію окулярів доповненої реальності, які мають значно підсилити ефективність військових на полі бою. Про це розповідає видання The Popular Mechanics.

Йдеться про інтегровану систему візуального доповнення (Integrated Visual Augmentation System, далі – IVAS), яка має стати "технологічним стрибком, що необхідний піхоті для ведення бойових дій у 21 сторіччі".

Американські військові під час випробування системи IVAS Американські військові під час випробування системи IVAS

Система IVAS створювалася на основі окулярів доповненої реальності HoloLens від Microsoft і поєднує в собі низку можливостей. Так, IVAS використовує доповнену реальність для проєктування даних, таких як карти, позиції противника, ключові союзні позиції та іншу інформацію, зокрема військовий зможе "побачити" позначені шляхи на полі бою.

Крім того, у таких окулярах військові зможуть бачити "крізь" стіни транспортних засобів, на яких вони їдуть, використовуючи камери цих самих транспортних засобів або ж дивитися трансляцію з БПЛА, що проводять розвідку.

Система IVAS складається безпосередньо з окулярів з проєкційним дисплеєм, кабелю, комп’ютерного блоку, носимої батареї, радіопристроїв для передачі даних та зарядного пристрою.

Наразі американським військовим буде постачатися перша партія з 5000 таких гарнітур – загалом же програма розрахована на 10 років, у рамках якої військові мають отримати 120 000 систем IVAS загальною вартістю 21,88 млрд доларів. Водночас у Конгресі США, який курує цю програму, є сумніви щодо доцільності закупівлі такої кількості систем.

Enhanced Night Vision Goggle — Binocular Enhanced Night Vision Goggle — Binocular

Крім IVAS, наразі армія США використовує й інший тип окулярів – Enhanced Night Vision Goggle — Binocular (ENVG-B), які можна під’єднувати до пристроїв нічного бачення на зброю і таким чином цілитися та стріляти по ворогу, наприклад, піднімаючи зброю над укриттям і залишаючись поза зоною ураження ворожих куль.

Enhanced Night Vision Goggle — Binocular Enhanced Night Vision Goggle — Binocular

Army designing new futuristic goggles for US soldiers

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 156 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати