У Росії сталася стрілянина у школі: 13 загиблих, десятки постраждалих

| За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

В Росії у Іжевську сталася стрілянина у школі. Невідомий чоловік у чорному прийшов до школи, убив охоронця, а потім увірвався до класу і почав стріляти в дітей. Згодом нападник застрелився.

За даними Слідчого комітету, внаслідок стрілянини загинули 13 людей, серед них 7 дітей. Ще 14 дітей і 7 дорослих поранені.

"Одразу після того, як до поліції надійшло повідомлення про стрілянину в школі №88 міста Іжевська, співробітники МВС в Удмуртській Республіці виїхали на місце події. Наразі поліцейськими виявлено тіло чоловіка, який відкрив стрілянину. За наявними даними, він наклав на себе руки. На даний момент відомо про 6 загиблих і близько 20 постраждалих від його дій. Інформація уточнюється", — йдеться в повідомленні.

Периметр школи оточили, дітей звідти евакуювали, на місці працюють ФСБ, Росгвардія і слідчі органи, повідомив очільник Удмуртії Олександр Бречалов з місця події.

Депутат Держдуми Олександр Хінштейн заявив, що нападник був озброєний двома травматичними пістолетами, переробленими під стрілянину бойовими патронами. Він мав 20 магазинів з патронами з червоним написом "Ненависть".

На місці подіїНа місці події

На місці подіїНа місці події

За даними Слідчого комітету, нападника звати Артем Казанцев. Він 1988 року народження і сам випускник цієї школи.

Слідчі проводять обшук за місцем його проживання та вивчають його анонсовану комітетом “прихильність до неофашистських поглядів та нацистської ідеології”, йдеться у повідомленні відомства.

З понеділка і до 29 вересня в Удмуртській Республіці оголошено жалобу за загиблими у школі №88.

Школа №88 розташована в центрі Іжевська неподалік будівлі адміністрації міста. Згідно з інформацією на освітньому порталі Удмуртії, школу відкрили у 1994 році, зараз у ній навчаються 982 учні, працює 80 вчителів.

Стрельба в школе Ижевска: 6 человек погибли и 20 пострадали

Нагадаємо, у минулому році в Татарстані сталася масова стрілянина у школі.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11237,1 Переглядів: 268 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати