Бельгія передасть Україні великокаліберні кулемети FN M2HB

| Війна, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Міністерство оборони Бельгії надасть Україні ще один пакет військової допомоги на 12 млн євро: великокаліберні кулемети FN M2HB, боєприпаси до них та спорядження для військових.

За словами міністерки оборони пані Людовін Дедондер (Ludovine Dedonder), Бельгія також надішле українським військовим зимове спорядження, захисні шоломи та оптику. На початку 2023 року планується передати Україні автомобілі меддопомоги та медичні евакуаційні машини.

«Ми також беремо участь у навчальній місії, запланованій Європейським Союзом, зокрема щодо підготовки фахівців у сфері розмінування, в тому числі морських акваторій, а наші спецпризначенці здійснюватимуть підготовку снайперів. Також ми прийняли 45 поранених українських воїнів, — повідомила міністерка.

Бельгія вже надала Україні озброєння та іншої допомоги на 45 мільйонів євро, серед іншого це кулемети, протитанкова зброя та медичне обладнання. Крім того, Бельгія мала намір передати Україні свої списані та продані самохідні гаубиці M109A4, але вартість угоди виявилася зависокою, і її взяв на себе британський уряд.

Кулемет Browning M2 або кулемет Browning .50 калібру — великокаліберний кулемет, розроблений наприкінці Першої світової війни Джоном Браунінгом. Цей кулемет ефективний проти піхоти, неброньованого та легкоброньованого транспорту, човнів та літаків на низьких висотах.

Характеристики:

Вага - 38 кг, з триногою T&E - 58 кг
Довжина - 1650 мм
Довжина ствола - 1143 мм (90 cal.)
Набій - .50 BMG (12,7x99 мм)
Темп вогню - 450-575 пострілів/хв.
Дульна швидкість - 887,1 м/с

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 115 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати