В аеропорту Техасу у багажі пасажира знайшли гранатомет

| За кордоном | Автор: Web admin

В аеропорту Техасу у багажі пасажира знайшли гранатометВ аеропорту Техасу у багажі пасажира знайшли гранатомет

У понеділок працівники Управління транспортної безпеки (TSA) міжнародного аеропорту Сан-Антоніо знайшли ручний протитанковий гранатомет у зареєстрованому багажі пасажира.

Пасажир мав летіти з Сан-Антоніо до Лас-Вегаса, де він планував відвідати виставку Shooting and Hunting Outdoor Trade Show.

За повідомленням департаменту поліції Сан-Антоніо, чоловік планував на цій виставці продемонструвати зброю — демілітаризований шведський ручний протитанковий гранатомет Carl-Gustaf M4 калібру 84 мм.

TSA повідомило, що пасажир не задекларував зброю, що призвело до її тимчасового вилучення.

Коли гранатомет було виявлено, співробітники TSA ідентифікували пасажира та супроводили його до офісу.

Пасажир зміг надати документи, що підтверджують статус зброї демілітаризованої форми.

Черговий вибухотехнік TSA також підтвердив, що гранатомет непридатний до експлуатації.

Проте TSA заявило, що порушник не зможе летіти з цією зброєю, тому чоловік викликав члена родини, щоб той забрав гранатомет до дому. Мандрівник зміг перебронювати свій рейс до Невади.

Департамент поліції Сан-Антоніо заявив, що наразі жодних звинувачень не висувається.

Наразі у США дозволено подорожувати з вогнепальною зброєю, якщо пасажир задекларує її, зберігає зброю розрядженою та тримає її у закритому контейнері з твердими стінками у зареєстрованому багажі відповідно до правил TSA.

Carl Gustaf — шведський ручний нарізний протитанковий гранатомет, виробництва компанії Saab Bofors Dynamics (колишня Bofors Anti-Armour AB). Перебуває на озброєнні Збройних сил Швеції, США та в арміях багатьох інших країн, зокрема і в Україні.

Слід сказати, що у Техасі дозволено володіти ракетною установкою, якщо вона зареєстрована у Бюро алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин (BATF).

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11228,1 Переглядів: 185 - 3 +
1,0 1 -1 3
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати