Херсонець отримав автомат в ТРО, а зараз може отримати вирок

| Кримінал | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід 33-річному херсонцю, якого затримали в обласному центрі з автоматом Калашникова. Підозрюваний відпущений додому під особисте зобов’язання.

Як повідомляють у пресслужбі Центрального райсуду Миколаєва, чоловік зобов'язаний з'являтись за викликом слідчого, суду, не виїжджати за межі Херсона, не спілкуватись зі свідками та здати свій закордонний паспорт.

Слідство наполягає на тому, що підсудний у невстановленому місці придбав автомат «АК-74», який зберігав за місцем свого проживання. 13 січня цього року чоловік здійснив з цієї зброї кілька пострілів, після чого сховав в автівці свого знайомого. Там зброю й знайшли правоохоронці.

Сам чоловік пояснює, що він був у лавах Херсонської територіальної оборони. На початку повномасштабного вторгнення ворога в Україну він брав участь в боях у Бузковому парку. Саме в теробороні він, за словами підсудного, й отримав зброю.

Через обстріли позицій ТРО чоловік мав тікати, прихопивши автомат з собою. Ці дії підозрюваний пояснив тим, що не мав змоги здати назад. Відповідно, зберігав зброю вдома.

13 січня цього року він вирішив показати автомат своєму знайомому й випадково здійснив кілька пострілів. Чоловік злякався й заховав зброю в автівці товариша. Там її й знайшли правоохоронці, які зателефонували до чоловіка й він визнав, що це його автомат.

За цим фактом порушено провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї» та частиною 1 статті 263 ККУ «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу». В разі доведення вини херсонцю загрожує до семи років ув'язнення.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11227,1 Переглядів: 545 , Коментарів: 1 - 0 +
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати