Українські військові озброяться новим пістолетом HK SFP9

| Силові структури, Війна, Короткоствольна зброя | Автор: Web admin

Пістолет HK SFP9Пістолет HK SFP9

Німеччина в рамках нового пакету військової допомоги передасть Україні пістолети Heckler&Koch SFP9 та патрони до них. Про це повідомила прес-служба уряду ФРН.

Також у рамках нового пакету військової допомоги ЗСУ отримають від Німеччини 34 самохідні зенітні артилерійські установки GEPARD, 6 броньованих мостоукладачів BIBER, ракети для IRIS-T, 15 броньованих евакуаційних машин, 50 бронетранспортерів Dingo, 5 систем реактивного залпового вогню.

Що це за пістолет Heckler & Koch SFP9? Його розробили в 2014 році для поліції Баварії (для заміни пістолета HK P7). Цей самозарядний пістолет також відомий як VP9. Зовні він схожий на інші пістолети компанії Heckler & Koch (такі, як HK P30 і HK45), але має ударно-спусковий механізм ударникового типу.

Пістолет HK SFP9Пістолет HK SFP9

Цей пістолет важить 0,75 кг, його довжина становить 187 мм. Довжина ствола 104 мм. Ширина – 33,5 мм, а висота – 137,5 мм. Калібр – 9×19 мм. У магазині міститься 15 набоїв. Приціл відкритий, нерегульований.

Є кілька модифікацій HK SFP9. Наприклад, укорочена версія, версія з глушником, а також спеціальна "морська" версія, стійка до дії солоної води.

Пістолет HK SFP9/VP9 перебуває в обігу по всьому світу (особливо багато таких пістолетів продають у США). Ці пістолети використовують військові, а також поліцейські.

Поліція німецької землі Бранденбург тепер використовує HK SFP9 замість SIG Sauer P228, а поліція Берліна - замість SIG Sauer P6. У поліції Люксембургу SFP9 замінив Smith&Wesson 686.

Пістолет HK SFP9Пістолет HK SFP9

HK SFP9 взяли на озброєння армій кількох країн світу. Наприклад, у 2020 році Міністерство оборони Литви оголосило про підписання контракту на 1,57 млн євро на закупівлю пістолетів Heckler & Koch SFP9. Цими пістолетами в литовській армії замінили Glock 17, Colt 1911A1 та CZ75.

У тому ж 2020 році Японія теж закупила для своїх Сил самооборони пістолети Heckler&Koch SFP9. Вони замінили пістолети SIG 220 японської компанії MinebeaMitsumi.

Слід зазначити, що японці провели тендер на найкращий пістолет. У тендері також брали участь пістолети Glock 17 та Beretta APX (його сконструювали у 2016 році). Але найкращим виявився німецький пістолет.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати