Друге життя для корабельного металобрухту: як на Філіппінах майстри вручну виготовляють копії популярних моделей короткоствольної зброї

| За кордоном, Незвичайна та спеціальна зброя | Автор: Web admin

Тайський майстер виготовив копію 1911Тайський майстер виготовив копію 1911

Глибоко в джунглях м. Данао, що на Філіппінах, процвітає нелегальне виробництво вогнепальної зброї, яке розпочалося ще під час Другої світової війни, коли місцеві почали виготовляти її вручну, щоб воювати проти Японії.

В наступні десятиріччя кількість майстрів стрімко зростала, досягнувши близько 5 тис. У 90-ті роки минулого сторіччя. Зазвичай, це копії відомих моделей, таких як Colt M1911, MAC-11 тощо.

Нелегальне виробництво вогнепальної зброї на ФіліппінахНелегальне виробництво вогнепальної зброї на Філіппінах

Вся зброя виготовляється вручну, з металобрухту, на який порізали кораблі. В середньому, на виробництво одного пістолета, один майстер витрачає 4-5 днів, працюючи по 10 годин на день.

Нелегальне виробництво вогнепальної зброї на ФіліппінахНелегальне виробництво вогнепальної зброї на Філіппінах

Цінова політика наступна: за повністю працюючу, але не оздоблену копію Colt M1911, майстри просять всього $80. За фінішну обробку, накладки на руківʼя та магазин, які також виготовляються вручну, але вже іншими майстрами, доведеться викласти вже $200.

Копія нижньої частини ствольної коробки MAC-10. Тількі full auto.Копія нижньої частини ствольної коробки MAC-10. Тількі full auto.

Зі зрозумілих причин, така зброя дуже популярна на Філіппінах та закордоном – нею користуються злочинці в Китаї, Японії, на Тайвані тощо.

Ghost Guns in the Jungle: The Illegal Gunsmiths of The Philippines

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 314 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати