Чи готові українці мати на руках зброю після війни? Глава МВС: Так, але є умови

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Ігор КлименкоІгор Клименко

Глава Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що українці зможуть мати на руках зброю після закінчення війни, проте для цього вони повинні пройти відповідну підготовку.

"Якщо українці з часом пройдуть відповідне навчання, так. У першу чергу це стосується безпечного поводження зі зброєю. Тому що в кожній сім'ї є чоловік, дружина, є діти. І ми маємо бути впевнені, що їхнє життя також у безпеці", – сказав він.

За словами міністра, розглядається варіант, що українці не будуть тримати вогнепальну зброю вдома. Для цього, каже він, будуть створені спеціальні місця, наприклад, тир.

На переконання Клименка, говорити про те, що суспільство готове до того, щоб мати зброю, можна тоді, коли "люди чітко розуміють, що не можна носити зброю в місцях скупчення людей".

"Носити зброю там, де її можуть викрасти, де вона буде просто небезпечною", – пояснив він.

На відео з 7:32.

Ігор Клименко: Колаборантам краще йти в Росію разом з військами ворога при відступі

Раніше міністр оборони Олексій Резніков висловлював свою думку з цього приводу. Він заявив, що підтримує лібералізацію та спрощення обігу зброї в Україні.

Клименко раніше анонсував створення Єдиного реєстру зброї, який запрацює в Україні 23 червня 2023 року. Він також зазначив, що легально видана громадянам зброя залишатиметься у них до кінця війни.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 449 , Коментарів: 8 - 0 +
Коментарів (8)

  • 26.05.2023 08:50
    #
    - 5 +

    Можна його замінити? Цей зламаний!

  • 29.05.2023 10:17
    #
    - 1 +

    Одна з переших передумов - змінити цього міністра(

  • 29.05.2023 10:39
    #
    - 2 +

    Господи, дай розуму цьому неуку.
    Що можна очікувати від людини, яка все життя займається психологією і пів життя працює з кадрами? Хіба що, отакий маразм, про який він говорить. Ця людина мабуть і запаху пороху не знає....

  • 29.05.2023 18:10
    #
    - 2 +

    Створюється таке враження що цього міністра вибирали з полонених орків, рівень неадекватності такий же, ми, як населення вже живемо в дійсьній реальності а цей у паралельній совковій.
    Як захищати країну так зброю роздавали з вантажівок і чомусь не парились за поводження в місцях скупчення людей і не було проблем а тепер що, люди раптом стали іншими?

  • 30.05.2023 17:13
    #
    - 0 +

    Скупчення людей - це скільки. Чи це "на око" поліцейських.
    "Будуть створені спеціальні місця" - може це сказав хтось не зовсім здоровий, а підставили голову нац. поліції.

  • 31.05.2023 02:46
    #
    - 0 +

    Або повний дебіл, або добре видає себе за дебіла.
    Слухай сюди, ти (Клименко), у тебе повноваження виключно ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ, тому ти маєш право лише ВИКОНУВАТИ те, що написане в Законах України, в т.ч. Конституції, яка гарантує громадянам право на захист власного життя!
    Твоя думка щодо зброї для цивільних осіб нікого не хвилює! Твоя парафія це виключно питання забезпечення потрібною зброєю підрозділів МВС!

  • 31.05.2023 02:58
    #
    - 0 +

    Хочу нагадати також не-шановному міністру МВС Клименку, що це не він буде диктувати свою волю Народу України, а це Народ України буде диктувати тобі (найнятому клерку) свою волю, маючи на це відповідні Конституційні права, в т.ч. найвищу владу Суверену.
    Рекомендую вивчити статті Конституції України ст. 5, 6, 8, 21, 27 22, 41, 60, 62, 64, 92 !
    Особливо ретельно Клименку треба вивчити статтю 27 (2й абзац) Конституції України, перед тим, як ляпати нісенитницю від імені міністра МВС!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати