Суд оголосив вирок вбивцям пʼятирічного Кирила Тлявова

| Силові структури, Кримінал, Техніка безпеки | Автор: Web admin

Загиблий Кирил ТлявовЗагиблий Кирил Тлявов

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд, за шість днів до 4-их роковин, оголосив вирок у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова.

Чотири роки позбавлення волі за неумисне вбивство призначили колишньому поліцейському Івану Приходьку. Суд також ухвалив врахувати його строк перебування під вартою і врахувати за позбавлення волі, тому Приходько проведе у в'язниці пів року, адже до цього 3,5 роки він перебував у СІЗО.

Крім того, згідно з рішенням суду, з Приходька на користь держави стягнуть понад 135 тисяч гривень. Також він має сплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика: батькам Кирила — 800 тисяч гривень, бабусі — 200 тис. грн.

Родина хлопчика та їхні представники просили стягнути із поліцейських Володимира Петровця та Івана Приходька по 15 мільйонів грн з кожного.

Іншому правоохоронцю Володимиру Петровцю суд призначив випробувальний термін на 2 роки за збереження патронів.

Володимира Петровця звинувачували у 4 епізодах:

  • збереженні зброї та набоїв у будинку;
  • зберіганні набоїв в авто;
  • хуліганстві;
  • користуванні підробними документами на авто.

За зберігання набоїв в будинку Петровця засудили до 4 років і замінили на випробувальний термін у 2 роки. За зберігання патронів в машині та хуліганстві виправдали. А за підробні документи — суд закрив розгляд у цій частині через те, що спливли строки давності.

Ще двох фігурантів справи — Дмитра Кривошея та Станіслава Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, суд виправдав.

Засуджений Приходько у коментарі Суспільному заявив, що вирок несправедливий: "Бо відсидіти мають всі".

Прокурор Максим Дергачов зазначив, сторона обвинувачення подаватиме апеляції на вироки і відстоюватиме свою початкову позицію.

"Наша позиція незмінна. В сукупності ми просили для Приходька 7 років позбавлення волі, Щодо Володимира Петровця і Кривошея — по шість років, щодо Петровця Станіслава — чотири роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням", — сказав він.

Адвокат Приходька також оскаржуватиме вирок суду.

ВИРОК ВБИВЦІ ДИТИНИ: справі вбивства п'ятирічного Кирила Тлявова з Переяслав-Хмельницького

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати