Зеленський підписав закони про спрощення проходження ВЛК

| Війна, Законодавство | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про розширення переліку державних і комунальних закладів охорони здоров’я, при яких створюють військово-лікарські комісії (ВЛК). А також про вдосконалення процедури оформлення документів і лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, з посиланням на картки відповідних законопроєктів №9154 і №9158.

За законопроєктом №9154, військово-лікарські комісії дозволили створювати не лише при центрах комплектування та закладах охорони здоров’я Міноборони, СБУ та інших військових формувань. Тепер їх можна створювати при закладах охорони здоров’я МВС, Держприкордонслужби, Служби зовнішньої розвідки тощо.

"Військово-лікарські комісії також можуть створюватися при державних і комунальних закладах охорони здоров'я", - йдеться в документі.

Законопроєкт №9158 полегшує для військовослужбовців оформлення довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва). Також вдосконалюється процес оформлення та направлення медичних документів між військовими частинами та закладами охорони здоров'я.

Очікується, що законопроєкти зменшать черги та приберуть зайву бюрократію під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11237,1 Переглядів: 127 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати