На Київщині вдвічі збільшилася кількість злочинів, пов'язаних із незаконним обігом зброї — Нєбитов

| Кримінал | Автор: Web admin

Андрій НєбитовАндрій Нєбитов

У Київській області поліція із минулого року реєструє вдвічі більше злочинів, пов'язаних із незаконним обігом зброї.

Про це у інтерв’ю виданню “Gazeta.ua” заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

“Ми з минулого року вдвічі більше реєструємо злочинів, пов'язаних з незаконним обігом зброї. На сьогодні притягнули до відповідальності майже 90 осіб. Вилучили 42 автомати, 15 кулеметів, гранатометів. Понад 300 гранат, більш як 50 одиниць саморобної зброї або пістолетів”, - поінформував він.

За його словами, наразі поліція також вилучила більше ніж 130 кілограмів вибухівки та велику кількість боєприпасів.

“Розуміємо, що це маленька частина того, що є. Люди можуть всім цим травмуватися. Ця зброя може потрапити у кримінал. Нацполіція посилює свою оперативну діяльність на виявлення таких злочинів і каналів постачання зброї. Тільки на Київщині провели 10 оперативних закупівель – тобто це люди, які намагалися продавати зброю”, - уточнив керівник поліції столичної області.

Відповідаючи на питання про кампанію на Київщині по здачі зброї після звільнення регіону від російських загарбників, Нєбитов поінформував, що займатися цим почали одразу після деокупації - проводили інвентаризацію зброї і поміщення її в спецарсенал.

За його словами, поліція Київщини зібрала 60 тисяч одиниць вогнепальної зброї.

“Зараз залишилося 63 ДФТ з 82. 18 із них здали зброю. Загалом на руках залишилося понад 8 тисяч одиниць. Вони зберігаються у військових частинах. Зброю отримують виключно для виконання бойових завдань. Коли почали цей процес, сказали, що і трофейну зброю теж треба облікувати. Нам передали 3 тисячі одиниць трофейної зброї”, - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, що на Київщині люди забирали собі важку броньовану трофейну техніку, глава поліції Київської області зазначив, що були різні випадки — дехто намагався забрати частину танка.

За його словами, поліція столичної області вилучала різну техніку - зенітно-ракетний комплекс “Тор”, автомати Калашникова сотої версії – тобто останньої російської модернізації, вилучаються у громадян і гранати.

За даними Нєбитова, якщо хтось намагався забрати техніку на метал, то правоохоронці “дивилися трохи поблажливо на таке підприємництво”, - але все вилучали.

“А там, де намагалися приховати робочу техніку, були навіть кримінальні провадження. Бо вона потрібна для захисту України. Тому закликаю громадян: якщо маєте трофейну зброю, то передайте її в поліцію. І вона перейде до рук ЗСУ і комусь врятує життя. А ті ж самі гранати можуть когось залишити без руки”, - сказав він.

Як повідомлялося, 11 травня Нєбитов заявив, що поліція Київщини не фіксує масових випадків незаконного використання виданої людям зброї після початку повномасштабного вторгнення рф.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 133 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати