У Дніпрі солдата ЗСУ засудили за умисне вбивство цивільного

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

У Дніпрі солдата ЗСУ Максима Помаза засудили за умисне вбивство цивільного. Про це стало відомо з вироку Індустріального райсуду Дніпра за ч.1 ст.115, ч.1 ст.263 КК.

Уродженець Краматорську Донецької області за призовом під час мобілізації був на посаді водія автомобільного відділення взводу матеріально-технічного забезпечення військової частини.

У грудні 2022 року солдат вдома разом зі знайомим вживали спиртне у вітальні. Пізніше між ними сталася сварка пов’язана з різними поглядами на соціально-політичну ситуацію в державі. Поведінка знайомого обурила солдата та нібито принизила його честь та гідність.

Також його засудили за незаконне зберігання двох гранат РГД-5, які він знайшов в зруйнованій будівлі села Чернещина Борівської територіальної громади Ізюмського району Харківської області.

З метою помсти за образливі слова, без будь-яких вагань, він узяв АК-74 та зробив два постріли у груди опонента. Чоловік помер на місці. У суді обвинувачений вину визнав.

Також його засудили за незаконне БЕЗзаконне зберігання двох гранат РГД-5, які він знайшов в зруйнованій будівлі села Чернещина Борівської територіальної громади Ізюмського району Харківської області.

Максима Помаза засудили до 7 років та двох місяців позбавлення волі.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати