Наскільки стабільні патрони, які залишали в автомобілі під палючим сонцем?

| Амуніція та боєприпаси | Автор: Web admin
По-русски

Наскільки стабільні патрони, які залишали в автомобілі під палючим сонцем?Наскільки стабільні патрони, які залишали в автомобілі під палючим сонцем?

На дворі знову спека, і багато власників зброї подекуди ставлять собі питанням, наскільки безпечно зберігати патрони в запаркованому автомобілі.

Для початку трохи фізики: автомобіль ніколи не нагріється до температури, яка б спричинила детонацію боєприпасів.

Порох детонує при 430-460 oC, а рекордно висока температура на Землі була зафіксована в Долині Смерті, штат Каліфорнія, і склала вона 56 oC. А отже залишений на сонці автомобіль навряд чи набере навіть третину від необхідної для детонації температури.

Тому, залишена в багажнику зброя навряд чи вистрілить випадково. Але важливо пам'ятати, що сама зброя – обов'язково нагріється, тому постріл з необачності все ж можливий.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1018 , Коментарів: 7 - 6 +
1,0 1 -1 6
Коментарів (7)

  • 14.07.2016 08:45
    #
    - 0 +

    Благодаря нашим законодателям для нас это не актуально. Вот как они беспокоятся о гражданах :).
    А вообще, касательно статьи, заводские боеприпасы не боятся такой жары. Опасность может представлять разве что самокрут со свинцовой пулей. Но и ему не присуще самовоспламенение. Скорее смазка пуль может потечь и вызвать дальнейшие неприятности.

  • 14.07.2016 11:23
    #
    - 7 +

    Дивна стаття.

    По-перше, рекорд 56 градусів -- це температура в тіні на відкритому повітрі -- вона за методикою так вимірюється. Скільки буде в закритій машині під палючим сонцем -- питання відкрите.

    По-друге, хіба ж варто боятися детонації саме пороху? Суміш у капсюлі має детонувати при набагато м’якших умовах, ніж власне порох.

    По-третє, висока температура може (теоретично) призвести до пошкодження патрона шляхом викривлення/зміни форми деталей -- щільно прилягають кілька матеріалів, зокрема металів, з різними коефіцієнтами термічного розширення, що при сильному нагріві веде до нерівномірного розширення складових патрона.

    • 14.07.2016 12:04
      #
      - 3 +

      Все верно. Но я бы добавил вопрос о химическом разложении пороха и пироксилина (или другого элемента капсюля) при длительном воздействии температур порядка 50-70С.

  • 14.07.2016 11:51
    #
    - 3 +

    Мабуть усі помічали, що у машині, що залишили на сонці температура суттєво вище ніж на дворі, а саме:
    cs7010.vk.me

    • 14.07.2016 13:29
      #
      - 0 +

      если злая теща то можно запереть в машине чтобы помариновалась и подобрела.
      Согласно табличке 60 градусов спустя час

  • 14.07.2016 12:37
    #
    - 3 +

    Гремучая ртуь с пироксилином моментально воспламеняются от паяльника нагретого до 160 градусов. Проверял на капсюлях минимальную температуру воспламеения, чтобы узнать почему строительные патроны на детонировали в вагончике, который находился на солнце: от жары или от процесса длительного разложения при высокой температуры.

    Так вот, я склонен думать, что периодический нагрев и влажность приводят к образованию нестабильных веществ внутри патрона. Чтото схожее с самовоспламеннием чутка влажного сена из за экзотермической реакции в процессе "гниения"

  • 15.07.2016 14:32
    #
    - 0 +

    Наши стандарты по военной приемке (еще со времен СССР) все рассчитанно на диапазон температур -50С до +50С

    Это касается двигателей, топлив, масел в том числе и обязательно для боеприпасов.... Что касается боеприпасов то они запечатаны в "цынки" и даже если снаружи температура +60С то они хранятся не на открытом солнце а в деревянных ящиках и никогда нет воздействия выше +40С на сами патроны ... в Афганистане были температуры до +50С и все выдерживало


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати