Вісім випадків, коли гвинтівку AR-15 використовували для самооборони

| Самооборона, За кордоном, Гвинтівки | Автор: Web admin
По-русски

AR-15 for Self DefenseAR-15 for Self Defense

У засобах мас-медіа напівавтоматичні гвинтівки завжди виставляються у поганому світлі, адже вони так нагадують зброю, яку використовують солдати.

Проте, гвинтівка AR-15 – це дуже популярна зброя для самооборони. Вона легка, компактна, з помірною силою відбою і повсюдно заміняє дробовики як зброя для захисту будинку.

Випадків вдалої самооборони за допомогою гвинтівки AR-15 досить багато, але не всі вони задокументовані. Про кілька з них і йтиметься у цій статті.

1. У Техасі п'ятнадцятирічний хлопець захистив себе і свою сестру від грабіжників за допомогою батьківської AR-15

Boy Uses Dad's AR-15 to Shoot Intruder

Побачивши, як двоє грабіжників забралися в його будинок, він без вагань схопив гвинтівку і відкрив вогонь по незваним гостям, поранивши одного з них. Отримавши відсіч, грабіжники втекли з місця злочину, залишивши за собою кривавий слід. Пізніше обох затримали. Як з'ясувалось, до цієї події вони вже пограбували два сусідських будинки, включно із житлом помічника шерифа.

2. Власник магазину відбився від грабіжників, які протаранили стіну на вкраденій вантажівці

AR-15 for Self DefenseAR-15 for Self Defense

В магазин одягу в’їхала вантажівка, з якої вискочили кілька грабіжників. Власник миттю кинувся за своєю AR-15 і відкрив вогонь по злочинцям, яким довелось тікати ні з чим. Торік одного продавця з цього магазину вже поранили під час пограбуванні, тому власник магазину вирішив озброїтися чимось серйознішим.

3. Охоронець зупинив пограбування приватної контори

News: Security guard saves lives with an AR-15 rifle

У місті Детройт, штат Мічиган, у фірму, що надає послуги з оподаткування, увірвалися двоє з пістолетами в руках. Але в сусідній кімнаті був охоронець з AR-15, який відкрив вогонь по злочинцям. У результаті перестрілки грабіжники втекли. Крім охоронця, який отримав поранення в ногу, більше ніхто не постраждав.

4. Щоб захиститися, не обов'язково відкривати вогонь

AR-15 for Self DefenseAR-15 for Self Defense

Двоє грабіжників увірвалися вночі на заправку, де працював ветеран війни в Іраку. Він повалив одного з них на землю, а потім дістав AR-15, яку зберігав у своєму кабінеті. Направивши зброю на грабіжників, він змусив одного з них зняти маску. В результаті їм все ж вдалося втекти, але продавець потім упізнав грабіжників, що призвело до їхнього затримання.

5. Ще один випадок, коли один лише вид зброї зупиняє злочин

Man defends himself and roommates with AR-15 (New York)

У штаті Нью-Йорк в один з будинків увірвалися двоє озброєних злочинців. Але один з мешканців будинку, студент, дістав AR-15 і направив на незваних гостей, які відразу ж втекли ні з чим.

6. Домовласник з Північної Кароліни вступив у сутичку з озброєним грабіжником

AR-15 for Self DefenseAR-15 for Self Defense

Джонатан Хайт прокинувся вранці від підозрілого шуму в пральні свого будинку. На щастя, під ліжком він зберігав заряджену AR-15. «Я пригнувся, тихо пройшов по коридору, заглянув за ріг і побачив чоловіка з пістолетом. Він вистрілив першим, але схибив, а я – ні».

7. Навіть натяк про AR-15 може змусити грабіжника сховатися у туалеті

У місті Форт Вейн, штат Індіана, п’ятеро грабіжників у лижних масках, двоє з яких були зі зброєю, ввірвалися у чужий будинок. На верхньому поверсі вони зустріли мешканця з пістолетом. Лишень найближчий з грабіжників замахнувся на нього ломом, той гукнув сусідові «Хапай AR!», і злочинці кинулися урозсип, а один з них замкнувся у туалеті.

8. Домовласник зупинив наркомана, який вдерся в його будинок

AR-15 for Self DefenseAR-15 for Self Defense

До молодої пари, яка стояла на вулиці, підійшов наркоман і втупився у них очима. Через три хвилини гри в баньки, пара вирішила піти, але наркоман рушив за ними. Молоді люди підійшли до свого дому, але слідом за ними всередину ввійшов і наркоман, бурмочучи щось незрозуміле. Хвилюючись за своє життя, хлопець схопив AR-15 і вистрілив у наркомана, який згодом помер.

Web admin Автор: Web admin11223,1 Переглядів: 1146 , Коментарів: 5 - 3 +
1,0 1 -1 3
Коментарів (5)

  • 27.07.2016 09:59
    #
    - -5 +

    Рикошеты и пробивающую способность от.223, .308, 7,62х39 никто не отменял. Легко можно получить себе же в голову или в задницу соседу из соседнего кирпичного дома.
    Поэтому таки лучше иметь под рукой дробовик.
    Але ж маємо те, що маємо (під рукою) :)

    • 27.07.2016 13:05
      #
      - 4 +

      В мире достаточно реальных проблем чтобы не нужно было преувеличивать едва существующие. К счастью, сейчас большинство мифов даже не обязательно проверять самому — уже почти все можно легко найти.

      Вот видео с Demolition Ranch, где довольно подробно проверена опасность рикошетов с разными калибрами и даже разными типами боеприпасов. www.youtube.com

      Пробивающая способность у .223, .308, 7,62х39, конечно, больше, чем у дроби, но на счет задницы соседа из соседнего кирпичного дома тоже преувеличивать не надо. А гипсокартон, например, не спасет ни от пистолета ни от гладкоствола. Вот неплохой разбор опасности использования AR-15 для самообороны в домах с гипсокартонными перекрытиями в сравнении с 9x19: www.outdoorhub.com

  • 27.07.2016 11:12
    #
    - 2 +

    Треба брати...

  • 27.07.2016 12:38
    #
    - 0 +

    "Як видно на відео, в магазин одягу в’їхала вантажівка"
    Відео немає.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати