Чому загинув Женя Табаков?

| Самооборона, Кримінал, Легалізація КНЗ | Автор: Alexander Derkach
По-русски

Женя ТабаковЖеня Табаков

Написати дану статтю мене спонукав матеріал про 10-річного американського хлопчика, котрий зумів захистити себе і своїх ближніх від грабіжників.

На мою скромну думку, хлопчикові надзвичайно пощастило, адже у Нью-Йорку зі зброєю, м'яко кажучи, не так усе просто, як у Вермонті чи на Алясці. Якби не збіг обставин, історія могла б закінчитися набагато трагічніше. Однак, у результаті маємо класичний голівудський хепі-енд навіть із деяким трагікомічним підтекстом.

На відміну від новоявленого "Кевіна Маккалістера", 7-річному російському хлопчику Жені Табакову з селища Ногінськ-9 Московської області, в аналогічній ситуації доля шансу не подарувала. Коротко нагадаю вам цю історію, що не так давно просто сколихнула інфопростір і викликала у сусідній країні значний суспільний резонанс.

28 листопада 2008 року Женя та його 12-річна сестра Яна перебували у своєму помешканні. У двері постукав незнайомець, котрий назвався поштарем і запропонував дівчинці розписатися за отримання заказного листа. Яна довірливо впустила його до квартири. "Поштар" почав вимагати від дітей гроші та цінності, а отримавши відмову, спробував зґвалтувати дівчинку. У слушний момент Женя пробрався на кухню, де взяв до рук ножа й зумів ударити ним зловмисника у поперек. Лезо увійшло неглибоко, лише розлютивши непроханого гостя. Він відібрав ніж і завдав дитині 8 поранень, від яких Женя того ж дня помер у лікарні.

Наступного дня вбивця був затриманий підполковником Космічних військ Росії Олександром Куренковим у дачному масиві неподалік від селища. Ним виявився раніше судимий за грабіж і вбивство 33-річний нероба Сергій Кияшко, котрий 28 серпня 2009 року, за кілька годин до початку судового процесу по даній справі, був знайдений повішеним у власній камері.

Олександр Куренков отримав медаль "За сприяння" від російської прокуратури, Женя Табаков - орден Мужності і премію "Вибір" - щоправда, посмертно. Його іменем була названа рідна школа, на його честь склали пісню, відкрили меморіальну дошку і поставили пам'ятник.

Залишився ще гіркий спомин про мужній вчинок, котрий коштував дитині життя. І розуміння, що героїзм одних людей - це, доволі часто, результат недбалості або недолугості інших. У даному випадку - "законотворців", що життя й інтереси злочинця чомусь ставлять вище за життя й інтереси жертви, позбавляючи останню невід'ємного права на адекватний самозахист зі зброєю в руках.

1,0 1 -1 7
Коментарів (7)

  • 06.06.2013 16:16
    #
    - 1 +

    Возможно здесь не какая то особая любовь законодателя к преступникам. А простой его страх перед своими согражданами. Даже не вооруженными. Поэтому и получается что преступник нашим слугам народа милее, ближе и понятнее.

  • 06.06.2013 22:07
    #
    - 2 +

    Вчинок ЧОЛОВІКА.

  • 06.06.2013 22:32
    #
    - 2 +

    Если мальчик-герой сумел применить холодное оружие, с огнестрельным он бы точно справился.

    • 07.06.2013 13:30
      #
      - 3 +

      А может преступник и сам побоялся бы пойти на ограбление, имея реальный риск получить передозировку свинцом.

  • 06.06.2013 23:28
    #
    - 1 +

    Ну Кияшка в тюрмі згвалтували і повісили, це зросуміло. Якщо вже такий випадок то ножем треба бити в шию... Шкода що Женя цього не знав...

    • 07.06.2013 13:28
      #
      - 2 +

      Скоріше всього, вдарив просто туди, куди зміг дотягнутися.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати