У Кіровоградській області місцеві фермери організували загони самооборони для захисту своєї землі

| Самооборона | Автор: Web admin
По-русски

Співголова Бобринецького загону самооборони «Кіровоградські ковбої» Юрій КрутькоСпівголова Бобринецького загону самооборони «Кіровоградські ковбої» Юрій Крутько

У Бобринецькому районі Кіровоградської області фермери вже втомились від численних рейдерських атак і свавілля чиновників, тому вони створили для самозахисту загін самооборони «Кіровоградські ковбої».

В інтерв'ю очільник організації, член політради Аграрної партії Юрій Крутько розповів, що стало останньою краплею для людей, котрі вирішили створити загони, і хто навчає «ковбоїв» тактиці самооборони.

Чому фермери вирішили створити загін самооборони «Кіровоградські ковбої»?

Наприкінці минуло року і на початку цього сталася неймовірна подія. У нас є сільгосппідприємство «Асоціація Південна». 4 січня сотня озброєних осіб, на вантажівках і тракторах з причепами, увірвалися на територію підприємства, обеззброїли охорону, розбили камери відеоспостереження, вилучили ключі від складських приміщень і вивезли сільгосппродукцію на 50 мільйонів гривень.

В авангарді цього дійства була виконавча служба, яка керувалась рішенням одного із районних судів Одеси. Коли почали розбиратися, ми жахнулися від того, що коїться. Виявляється, що позов був поданий фізичною особою 28 грудня. А вже наступного дня суд ухвалив рішення про вилучення сільгосппродукції на користь невідомої компанії. До того ж «найчесніший» суд так поспішав із рішенням, що навіть забув указати паспортні дані позивача.

Ось такі події підштовхнули фермерів до об'єднання. У будь-яку мить аналогічну схему можуть застосувати до кожного чесного сільгосппідприємства. Вилучили товар, а ти потім ходи і доводь, що не верблюд.

Об'єднувалися легко, чи хтось сумнівався?

Нікого насильно не змушували. Всі зрозуміли – ефективно боротися зі свавіллям можна тільки гуртом. Адже можуть не лише врожай відібрати, а й гроші. Наприклад, фермер продав зерно на 20 тисяч доларів. Привозить до себе додому, а вночі на нього нападають невідомі і віднімають все до останньої копійчини. Звичайний розбій. І без сумніву діють за вказівкою.

Чи може себе захистити одна людина? Звісно, що ні. Тому об'єднатись змушують обставини.

А як назву придумали?

Все просто. На мою думку, ковбої – це ті, хто відважно захищав себе, своїх рідних і своє майно від бандитів. Що, власне, ми й робимо. Ми нікому не погрожуємо і ні на кого не нападаємо. Ми просто захищаємо своє.

Що вдієш, якщо у нас часи такі, наче на Дикому Заході. Ми просто назвали речі своїми іменами. Не варто покладатись на допомогу держави. Вся надія тільки на себе. От і з'явилася назва – «Кіровоградські ковбої».

Зброя є?

А як же! Зараз у нас понад 60 одиниць офіційно зареєстрованих карабінів і понад 200 одиниць гладкоствольної мисливської зброї.

Скільки людей в «ковбоях»?

Понад 300 осіб. І кількість постійно зростає. А спочатку було не більше п’ятдесяти.

Може, простіше було найняти охоронну компанію?

Не думаю. Спершу нам пропонували охоронні послуги. По-перше, це ненадійно. Хто погодиться йти під кулі за чужий врожай? А, по-друге, ці послуги ще й не з дешевих.

Ми вирішили, що свій врожай і свої підприємства набагато краще захищати самостійно. Для цього сформували чітку ієрархію і систему зв'язку. У кожному селі є людина, що відповідає за групи по 10 чоловік.

Були тренування?

Звісно. Придумали систему комунікацій і навіть власні кодові назви. Тактиці нас навчали спецпризначенці, зокрема, ті, хто брав участь у боях за Донецький аеропорт. Тому все відпрацьовано. Протягом 30 хвилин 120 чоловіків готові прибути за першим викликом. Через годину-дві підтягнеться решта. Цього часу цілком достатньо, щоб відбити рейдерську атаку. Зазвичай на вивезення урожаю рейдерам потрібна щонайменше доба.

Але «ковбої» поки діють тільки в одному районі Кіровоградської області – Бобринецькому. А що з іншими?

Нашим досвідом уже зацікавилися у Компаніївському та Кіровоградському районах. На мою думку, ми зможемо надавати їм допомогу, а вони – нам. Тим паче, що в них були теж дуже нахабні рейдерські атаки. Повторюся, схема проста – фізична особа подає позов, буцімто сільгосппідприємство або фермер не розрахувалися з ним, і вимагає вилучити урожай. Суд відразу погоджується, навіть не поінформувавши відповідача про таку справу. Потім швидко з'являються КамАЗи в супроводі поліції або виконавчої служби і вивозять урожай. Потім йди шукай вітер у полі. Втім, терор на вивезенні врожаю не закінчується. Є випадки, коли підпалюють майно і навіть викрадають фермерів.

Існують і більш вишукані методи. Захоплення фермерських земель відбувається через підвищення оренди або махінацію з присвоєнням кадастрового номера. Багато випадків, коли шантажем змушують фермерів продавати корпоративні права на фермерські господарства.

Але такі атаки складно виконати без участі представників влади?

Напевно так. Хоча найчастіше головна ланка – рішення суду. А які у нас суди, окремо говорити не потрібно.

Тоді, що будете робити, якщо на руках у рейдерів знову буде рішення суду?

Відповідати будемо жорстко. Аж до підпалу машини.

Як обласна влада ставиться до «ковбоїв»? Кажуть, що молодці?

Не кажуть. Але й не заважають. Це вже добре. Щоправда, губернатор Кузьменко теж аграрій – у нього 70 тисяч гектарів землі. Тому, якщо в нього теж будуть проблеми, то ми і йому допоможемо.

Автор оригіналу: Ігор Ніколаєнко

1,0 1 -1 11
Коментарів (18)

  • 17.11.2016 11:36
    #
    - 16 +

    Браво!!!

  • 17.11.2016 11:43
    #
    - 7 +

    Тепер треба щоб доблесні аваковці не додумались трактувати "ковбоїв" як НВФ

  • 17.11.2016 14:34
    #
    - 9 +

    Повторюсь, схема проста – физлицо подает иск, что сельхозпредприятие или фермер не рассчитались с ним, и требует изъять урожай. Суд тут же соглашается, даже не проинформировав ответчика, что такое дело слушается. Затем быстро появляются КамАЗы в сопровождении полиции или исполнительной службы и увозят урожай в неизвестном направлении.

    Как тут не вспоминть Аваковское "Подчинись, потом обжалывай".

  • пока не чему радоваться
    воры так и не были наказаны, пойманы, стреляны

    да и не будут они наказаны, а вот тот кто попытается их остановить явно попадёт под "превышение самообороны"

    так что это лишь слова

    а мародёры и дальше действуют - областей то вон скоко...

    • 17.11.2016 15:26
      #
      - 6 +

      Так явно же сказал человек - вплоть до поджога машины. Тут нет никакого превышения. Когда 100 организованных вооруженных людей встает на защиту, то проще убраться во свояси или поискать другой район, где нет ковбоев. А когда ковбои появятся во всех районах, закончится и этот беспредел.

    • 17.11.2016 18:57
      #
      - 0 +

      Будет прецедент , будет и соответствующая реакция , а если продолжать блеять о " не на часи " и надеяться на помощь аваковцев с геращенковцами то про.б с урожаем и прочие неприятности будут иметь место у фермеров постоянно . Молодцы ребята , однозначно респект и уважение как говорится , а если поддержат и другие районы , то вообще будет круто , задумаются " злодеи " о целесообразности лезть в головку члена . Молодцы , удачи ребятам !

    • 17.11.2016 18:59
      #
      - 4 +

      Яке перевищення? Приїхали якісь придурки, стали коло току, облилися бензином разом разом з поліцією і підпалили себе. Загинули всі, і ніхто їх і пальцем не чіпав, хоч у ста чоловік спитайте.

  • 17.11.2016 15:37
    #
    - 2 +

    сьогодні 17 грудня. в статті вказується 28-е.

    • 17.11.2016 15:41
      #
      - 2 +

      Внимательнее читайте - "в конце прошлого года..."

    • 17.11.2016 19:01
      #
      - 0 +

      В статье написано : " в конце прошлого года , т.е. 28 декабря 2015 г. ", а сегодня 17 ноября 2016 , если Вы не против . С уважением .

    • 17.11.2016 20:04
      #
      - 1 +

      Сергій Благіх 17.11.2016 15:37 # ! - 1 +
      сьогодні 17 грудня. в статті вказується 28-е.
      -------------------------------------------------------------------------
      Вы из будущего?!!!!
      Бо в нас щас Листопад! :) :)

  • 17.11.2016 18:31
    #
    - 5 +

    один за всіх, всі за одного. тільки так.

  • 17.11.2016 20:06
    #
    - 2 +

    Коротше кажучи "Ковбої" були створені для захисту людей і їхнього майна від численних озброєних банд якими керують держслужбовці у обов'язки котрих входить саме захист цих людей.
    Я нічого не наплутав? Якась дивна ситуація, нікому не здається?

    • 18.11.2016 12:45
      #
      - 0 +

      А что тебя удивляет ? Мы ведь живём в стране возможностей ! Такая ситуация была бы "дивной" в цивилизованной стране. А у нас - нет.

      • 18.11.2016 15:54
        #
        - 1 +

        Мене у світі багато чого дивує. Коли я перестану дивуватися - я буду знати що вже помер.

    • 20.11.2016 16:06
      #
      - 0 +

      В Украине - нет, все правильно, какая власть - такие и госслужащие!!!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати