Іван Ступак: «Ухвалення Закону про зброю суттєво зменшить кількість злочинів»

| Політики та зброя, Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Київська обласна радаКиївська обласна рада

24 листопада 2016 року, за ініціативи депутата Київської обласної ради Івана Ступака відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції.

На засіданні Комісії розглянуто звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою якнайшвидшого розгляду та прийняття Закону України "Про цивільну зброю та боєприпаси", який вже більше двох років продовжує припадати пилом у надрах парламенту.

«На сьогодні тільки у Київській області, за офіційною статистикою, відкрито майже 38 тисяч кримінальних проваджень і кожен рік їхня кількість продовжує зростати. З цього числа, майже 5 тисяч – це злочини проти життя, здоров'я і власності громадян.

Прийняття Закону України «Про цивільну зброю та боєприпаси» в короткий термін відкриє цивілізований ринок торгівлі вогнепальною зброєю для всіх громадян України, дозволить перемогти чорний ринок зброї, з також дозволить громадянам захистити себе і своє майно від злочинних посягань.

США, Франція, Швейцарія, Ізраїль, Естонія та інші розвинуті країни вже мають подібні закони. Статистика цих країн свідчить, що після прийняття такого закону, рівень злочинності знизився майже вдвічі», – зазначив Іван Ступак.

Нагадаємо, що таке звернення до глави держави вже підписали: Запорізька обласна рада, Київська міська рада, Черкаська міська рада, Черкаська обласна рада, Луцька міська рада, Львівська міська рада та рада міста Вараш. 

1,0 1 -1 13
Коментарів (7)

  • 25.11.2016 17:55
    #
    - 2 +

    Плохо то , что информация подобного рода подаётся на ограниченных ресурсах типа нашего , которым интересуются граждане не равнодушные к теме огнестрельного оружия . Думаю , что если бы в средствах массовой информации , в объективном контексте подавалась информация о огнестрельном оружии + практические действия граждан , являющихся владельцами огнестрельного оружия , подвижки однозначно были бы . Если не кантовать власть , все по прежнему будет оставаться так как есть . Начать можно было бы хотяб камрадам проживающим в Киеве и области , т.е. под эгидой УАВО организовать и осуществить практические мероприятия с целью привлечения внимания " керманичей " на остроту сложившейся ситуации с неконтролируемыми потоками огнестрельного оружия и невероятный рост преступности , в том числе и по видам тяжких преступлений насильственного характера в отношении личности и не возможности законопослушным гражданам самостоятельно противостоять преступникам , посягающим на их жизнь и здоровье . ИМХО .

  • 25.11.2016 19:03
    #
    - 1 +

    Вот про Францию вообще зря вспомнили. Швейцария тоже вряд ли может быть образцом.

  • 28.11.2016 11:02
    #
    - 0 +

    Ситуация в Одессе и Одесской области одна из самых криминогенных, Одесская Рада не поддержала, зла нет

  • 28.11.2016 21:49
    #
    - 0 +

    Очень актуально в свете подобных заявлений www.facebook.com

    • 29.11.2016 18:15
      #
      - 0 +

      Эх Антон!!
      Беда Украины как раз в том, что нет у нас единого и адекватного большинства!Ведь именно поэтому и твориться весь тот негатив, который ныне и имеет место и не одно десятилетие в Украине и наши (оружейно- самооборонные)проблемы в том числе, разве бы мы не имели бы ныне по "парабеллуму" будь мы объединены в массе своей??- имели бы и не по одному..ведь против массы как известно не попрешь.Нет уважаемый, не будет счастья там, где нет консолидации сил позитивных и массовых..

  • 23.12.2016 21:21
    #
    - 0 +

    Чи цей Іван Ступак бува не син нардепа-регіонала Івана Сліпака?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати