Українським біатлоністам треба поміняти зброю, а ЄС заборонив продавати її Україні

| Навчання, Амуніція та боєприпаси, Спортивна стрільба | Автор: Web admin

Олена ПідгрушнаОлена Підгрушна

Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак розповів, з якими проблемами стикнулись вітчизняні біатлоністи з початком нового сезону.

Після закінчення першого етапу Кубка світу сезону 2016-2017 у шведському Остерсунді українські біатлоністи, на жаль, не потішили вболівальників ні медалями, ні навіть участю в квіткових церемоніях.

Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак розповів, які труднощі спіткали самих біатлоністів.

Зокрема, він зазначив, що в української команди виникли чималі проблеми зі зброєю.

"Нам треба вже Підгрушній поміняти зброю, а Євросоюз заборонив Україні її продавати, і Джимі гвинтівку міняти треба. Набої нам не продають, тому що у нас війна. А виступати і тренуватися треба. І нікого це не хвилює, що нам не можна купити спортивну гвинтівку для лідерів або патрони" – бідкається Бринзак.

Він зауважив, що є питання щодо озброєння, які важко вирішити через бюрократичні процедури всередині країни.

"Є патрони на складах в армії, але уряд нічого не може вирішити. Це ж вже не Євросоюз – треба самим бюрократію подолати. Мільйони набоїв лежать і гниють, щоб їх утилізувати, потрібно витратити гроші, а дітям ні з чого стріляти. Міністерство оборони відписується, що це "озброєння, а його ми не маємо права передавати, тільки знищувати". І при цьому тут же змушені купувати патрони за кордоном", – розповів президент Федерації біатлону України.

1,0 1 -1 10
Коментарів (13)

  • 05.12.2016 14:45
    #
    - 6 +

    Да ладно, отмазки искать у нас всегда горазды!
    Почему-то в продаже и патроны и винтовки есть. Уж биатлонные-то точно под определение "военного" оружия не подпадают

    • 05.12.2016 14:56
      #
      - 4 +

      >а дітям ні з чого стріляти

      Видимо речь идет о школах и секциях, вряд ли там кто-то может позволить себе покупать патроны.
      А на счет винтовок думаю там тоже речь идет о штучном товаре, который в магазине не купишь и перекрыты каналы по которым их раньше возили.
      В общем сплошные предположения и догадки )

  • 05.12.2016 15:10
    #
    - 5 +

    Знов здоровий глузд сидить і плаче дивлячись на нашу систему "господарювання" країною...

  • 05.12.2016 15:18
    #
    - 6 +

    Меня больше возмутил ответ армии, как патроны для детей , так нету возможности передать, а как раздавать нагородне оружие и патроны к нему так запросто.

    • 05.12.2016 21:30
      #
      - 1 +

      Причем тут 22лр к армии это раз.
      Второе в такой стрельбе идет высокоточный патрон а не дешевый ремингтон.

      • 06.12.2016 00:09
        #
        - 3 +

        ой я вас умоляю, для начинающих стрелков сойдёт и совковый в стальной гильзе

        • 06.12.2016 00:34
          #
          - 1 +

          Вы правы те кто выступает на кубках мира это начинающие...

          • 06.12.2016 19:52
            #
            - 1 +

            Читайте уважно "Мільйони набоїв лежать і гниють, щоб їх утилізувати, потрібно витратити гроші, а дітям ні з чого стріляти". Мова йшлася про секції і клуби, а там будь-що що є, краще ніж п*здаті матчеві патрони яких в них немає і ніколи не буде (поки не потраплять на серйозні змагання)

  • 05.12.2016 17:23
    #
    - 4 +

    Попытался вот сейчас на минутку представить себе , а где собственно , в какой сфере , быть может отрасли , да просто в повседневной жизни наших граждан есть позитивные моменты , вот , что собственно так сказать работает как часы , где , каким образом наши соотечественники черпают силы , каждодневно преодолевая маразм , всевозможные запреты , правила написанные идиотами лет 70-60 тому назад . Братцы напрягся , чуть мозги не закипели и не смог , не смог придумать где же ? А в башке вот всего лишь один вопрос , за , что трудолюбивый , долготерпимый , на самом деле предприимчивый народ ( мало таких людей в мире , способных так виртуозно приспосабливаться и преодолевать " трудности " ) стискала така доля ?

    • 06.12.2016 05:59
      #
      - 1 +

      Может в Похоронных Бюро не все так плохо, как везде...

  • 05.12.2016 20:57
    #
    - 3 +

    Что за бред ? Чушь собачья, все патроны, всё оружие, тем более охотничье и спортивное, тем более под .22LR в Украину завозится без проблем. Да хоть .50БМГ - плати деньги - и тот же Ибис привезёт любой ствол под заказ.

    • 06.12.2016 09:10
      #
      - 1 +

      Согласен бред полный.Кто-то не в теме на 100%. Статья написана за 3 мин на кухне под сигаретку , а АДМИН быстренько ее на сайт. Патроны у МО на складах есть и механизм передачи описан в приказе 622 ( заявки, сроки , письма и т д). Посмотрите на prozoro - закупки идут по данному калибру по патронам и оружию импортного производства без проблем .

  • 06.12.2016 10:34
    #
    - 1 +

    Кто-то хочет темку для откатов протянуть. Вот кипиш и поднимают. Lapua в 22LR, в частности Polar Biatlon есть в свободной продаже. Точно так же и запчасти для винтовок есть под заказ. Если господам нужны онли Аншульцы по спецзаказу а со старых БИ-шек по-выростали, так где же призолвые места?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати