За результатами розслідування інциденту в Княжичах звільнено сімох правоохоронців

| Силові структури | Автор: Web admin

Інцидент у КняжичахІнцидент у Княжичах

За результатами службового розслідування інциденту у Княжичах 7 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах, звільнені з Національної поліції України, стосовно ще 9 поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції.

Відтак, за інформацією правоохоронців, знято з посади керівника карного розшуку Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку та проведення операції.

«Також звільнено керівників оперативної служби столичного Главку поліції, які не забезпечили належної комунікації та обміну інформацією між підрозділами, що перебували на місці події. Крім того, не оцінивши обстановку, яка склалася на місці події, зазначені посадовці доповіли керівництву недостовірну інформацію», – повідомили у Нацполіції.

Національна поліція завершила службову перевірку по інциденту у Княжичах

Також посад позбавили низку керівників Шевченківського управління поліції, які неналежно проаналізували оперативну інформацію, що призвело до визначення невірного об’єкту нападу.

«Звільнено відповідального від управління поліції охорони, який, прибувши на місце події, несвоєчасно поінформував про вчинення злочину. Разом з іншими з посади усунуто оперуповноваженого Департаменту карного розшуку Нацполіції, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію керівництву щодо підготовки до вчинення злочину на території села Княжичі», – додали у прес-службі.

Окрім того, ще стосовно 9 поліцейських, у діях яких виявлено порушення, застосовано інші дисциплінарні стягнення. Зокрема, очільника Київської поліції та керівника Шевченківського районного управління поліції Києва попереджено про неповну посадову відповідність.

Висновок службового розслідування направлено до Генеральної прокуратури України, яка здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом трагедії. Згідно результатів слідства Генеральною прокуратурою буде надано остаточну оцінку діям поліцейських.

Нагадаємо, 4 грудня у селищі Княжичі Броварського району сталася стрілянина між співробітниками поліції, в результаті якої загинуло 5 правоохоронців.

0,5 1 -1 4
Коментарів (16)

  • 18.01.2017 17:29
    #
    - 11 +

    — Дозвольте і мені, панове, річ держать,—
    Тут обізвалася Лисиця.—
    Розбійницю таку не так судить годиться:
    Щоб більше жаху їй завдать
    І щоб усяк боявся так робити, —
    У річці вражу Щуку утопити!
    — Розумна річ! — всі зачали гукать.
    Послухали Лисичку
    І Щуку кинули — у річку.
    1858

  • 18.01.2017 17:34
    #
    - 5 +

    ...Я выброшу вас на улицу, и вам снова придётся стать честными людьми...

  • 18.01.2017 17:37
    #
    - 10 +

    Якщо провина цих людей (тих що звільнили) доведена, то чому вони звільнені, а не засуджені? А якщо провина не доведена, то за що їх звільнили?
    Щось я заплутався - зараз за вбивство звільняють і догани оголошують?

    • 18.01.2017 20:11
      #
      - 4 +

      Я солидарен с Вами, что это за наказание "звільнені з посади" причем практически за любое преступление представителя власти.

    • 18.01.2017 21:34
      #
      - 4 +

      Тут Вы не правы, Юрий.
      Уголовная ответсвенность только персональная. Т.е. может распространяться только на тех, кто стрелял или непосредственно отдавал приказ стрелять (если такое было).
      А начальник несет дисциплинарную ответственность. Т.е. доганы, НСС, и увольнение. И это совершенно нормально.

      Вопрос в другом, почему из рядового состава (тех, кто непосредственно стрелял) никто не сел?
      Ах да, я и забыл, что это был один человек, который умер..

      • 18.01.2017 22:20
        #
        - 2 +

        Когда-то давно, на одном предприятии, посадили инженера по ТБ, он тоже не убивал, и приказы не отдавал. Думаю даже ни совсем одного.

        • 18.01.2017 23:05
          #
          - 0 +

          Вы сравниваете несравнимые вещи. Инженера по ТБ посадили за преступную халатность скорей всего. Т.е. в связи с исполнением прямых обязанностей. А вот его начальника, скорей всего не посадили, а уволили или объявили какое-нибудь взыскание.

      • 19.01.2017 03:43
        #
        - 0 +

        Щоб мені бути правим чи ні варто було б ознайомитись з висновками слідчої комісії. А я тут не бачу висновків, а тільки інформацію про те, що когось там за ЩОСЬ там звільнили. То ж я і не зрозумів, якщо слідство і суд відбулися, то чому про це мовчать, а якщо слідство не закрите, тобто істина не встановлена, то як можуть звільняти когось не бачачи усієї картини?

        • 19.01.2017 03:47
          #
          - 0 +

          P.S. Коротше кажучи де деталі і подробиці з похвилинним описом хто і що робив і за чиїм наказом? Я чую лише загальні фрази, що наштовхує мене на відповідні висновки. Хоча може вже публікувались де результати?

  • 18.01.2017 19:42
    #
    - 3 +

    Чи не є зараз аксіомою у прокуратури - якщо є поранений чи убитий, хтось повинен сісти? Чи це тільки для простих людей, а не для своїх?

  • 18.01.2017 22:46
    #
    - 1 +

    а посему высочайшим повелением были назначены терпилы, коих пожурили и домой отпустили...

    • 18.01.2017 23:04
      #
      - 1 +

      точнее сказать отправили в отпуск на пару месяцев чтобі залечили душевніе травмі ну а дальше на другие пості и опять за "работу"

  • Ф.І.О не озвучуються?
    Значить їм можна а наступні роки займати керівні посади, в армії, охоронних структурах блабла??
    Вони ж з прохфесійного відділу міліційо. З руками і ногами заберуть наприклад в погранці, таможню, там вже своїх бувших багато ).

  • 19.01.2017 10:19
    #
    - 0 +

    Ціна життя вбитого поліцейського - це посада поліцейського, який його вбив

  • 19.01.2017 11:11
    #
    - 0 +

    И почему я не удивлен такой новости?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати