Вчені ВМС США розробляють броню зі слизу, яка набагато міцніша за сталь

| Технології | Автор: Web admin
По-русски

Слиз тихоокеанських міксинСлиз тихоокеанських міксин

Прес-служба ВМС США повідомила про те, що військовим вдалося синтезувати еластичну речовину на основі слизу тихоокеанських міксин. У результаті вийшов матеріал, який в десятеро міцніший за сталь.

Біохімік Джош Когот та інженер Райан Кінсер з наукового центру Naval Surface Warfare успішно синтезували білок міксин, за допомогою якого ці створіння перетворюють воду на міцний слиз. Зі слів вчених, отриманий матеріал має високу еластичність і в десять разів міцніший за сталь.

«Слиз міксин – один з найбільш унікальних біоматеріалів, відомих науці. ВМС США буде корисно мати на озброєнні речовину, що здатна за лічені секунди перетворювати воду на міцний матеріал, який здатен захистити кораблі або людей від різних небезпек», – заявив Райан Кінсер.

За словами Когота , ниті слизу міксин по міцності можна порівняти з павучим шовком, а за механічними показниками вони порівнянний з кевларом.Перевагою слизу міксин є те, що це натурально поновлювана речовина, яке потенційно може замінити синтетичні матеріали на основі нафтопродуктів.

«Синтетичний слиз міксин може використовуватися для балістичного захисту, пожежогасіння, захисту днища кораблів, захисту для водолазів або навіть як спрей проти акул. Можливості цього матеріалу нескінченні, наша мета – відтворити на його основі захисний матеріал для військових», – повідомив Джош Когот.

Раніше ми розповідали, що вчені з Польського військового інституту збройових технологій у Варшаві займаються розробкою рідини, яка зможе зупинити кулю.

1,0 1 -1 7
Коментарів (14)

  • 26.01.2017 10:29
    #
    - 4 +

    Чужий підкрався не помітно

  • 26.01.2017 10:37
    #
    - 7 +

    немає на них "укроборонпрому", хіміки всякі, за гопАК і мосінкою в новій китайській ложі майбутнє, а оце все ознаки загниваючого Заходу! )))

    • 26.01.2017 13:39
      #
      - 5 +

      Уровень интеллекта специалистов из США еще не достиг уровня наших ученых.
      Ну сами посмотрите пока наши гениальнейшие конструктора делают всякие нано технологические вещи типа молот, наномодифицированную мосинку, америкосы играются с червяками и их слизью.

      • 26.01.2017 18:26
        #
        - 4 +

        дикуни, навіть "максими" на озброєнні армії не використовують в XXI столітті...

        • 26.01.2017 19:29
          #
          - 4 +

          Не нервуйте, в них крупнокаліберний кулемет початку хх століття розробки))

          • 27.01.2017 15:46
            #
            - 1 +

            на рахунок цього я в курсі, але ці кулемети нові, а не 30-40 х років минулого століття, модифіковані, і відповідають сучасним вимогам і задовольняють військових, постійно знаходяться на озброєнні, а максими давним-давно були відправлені на зберігання, так як у радянської армії були сучасніші і ефективніші (майже завжди) кулемети, куди вони поділися з української армії, що вона була змушена розконсервувати зброю, яка більше ніж пів століття стояла законсервована, разом з старими трофейними MG. томіганами, кольтами і ТТ, ось в чому корінь мого питання і сарказму...

  • 26.01.2017 14:28
    #
    - 0 +

    Защитить корабли? :-) в корабль выпускается пара противокорабельных ракет - боевая часть каждой содержит пару тонн взрывчатки или вообще ядерная БЧ ... Даже если бы они применили материал еще в 10 раз круче, его бы все равно разрушила бы сила взрыва тонн (!!!!) взрывчатки ... может быть для пехотинца и против пульки и есть перспектива, но как показали последние локальные конфликты: дикарей расстреливают авиационными ракетами с дистанций десятков км

    И самое интересное , Если это такой супер материал, чего он не засекречен ??? В промышленных развед играх есть такое понятие: лит диверсии - ложный путь, делается вброс, чтобы промышленность и наука какой то страны потратила млрд и годы исследуя, и в конце концов узнали, что вещество супер, но очень не устойчиво например перед СВЧ (облучил и поплыло...)

    • 26.01.2017 14:50
      #
      - 0 +

      Возможно, какая-нибудь противоторпедная защита имелась в виду?

  • В десять раз по прочнее стали по каким характеристикам? Растяжение, сжатие, изгиб? Учитывая декларируемую высокую эластичность, из нее броня еще та получится.

    • 27.01.2017 01:23
      #
      - 1 +

      Hint: Kevlar®

      • При чем здесь кевлар?
        Высокая эластичность это способность хорошо растягиваться. Да, пусть пуля не пробьет, но растянув преграду, войдет в тело. Не говорю уже о последствиях гидроудара.

        • 27.01.2017 20:59
          #
          - 0 +

          При том, что данное вещество может применяться так же как сейчас применяется кевлар — в качестве мягкого противоосколочного пакета.
          Если забыли, напомню: в современной войне пуля — далеко не основной поражающий элемент.

          • Кевлар мягкий, но не эластичный.

            • 04.02.2017 10:48
              #
              - 0 +

              «Эластичность», как физический термин, означает то же самое что и «упругость». Т.е. способность восстанавливать изначальную форму при упругой деформации. И кевлар обладает эластичностью, так же как и СВМПЭ. Очень многое зависит от способа применения и тех нюансов, которые не раскрываются. Простой пример — тот же полиэтилен. Бронеплита из него похожа на спрессованные в брикет одноразовые пакетики. При желании можно отслоить пару слоёв и они будут хорошо тянуться и вообще никак не будут похожи на часть бронеплиты. Но вместе — держат пулю.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати