Українським військовослужбовцям можуть дозволити зберігати зброю вдома

| Силові структури, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

Коли громадянинові Швейцарії виповнюється 51 рік, його офіційно звільняють з армії і вручають зброю та комплект військового спорядженняКоли громадянинові Швейцарії виповнюється 51 рік, його офіційно звільняють з армії і вручають зброю та комплект військового спорядження

30 січня 2017 року у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №6002 «Про внесення змін до Закону України «Про оборону України» (щодо підвищення обороноздатності держави)».

Законопроект покликаний підвищити обороноздатність України. Він заснований на досвіті формування збройних сил Швейцарської Конфедерації, відповідно до якого військовозобов’язані резервісти віком до 50 років проходять відповідну регулярну перепідготовку та мають на зберіганні по місцю свого проживання автоматичну стрілецьку зброю, яку можуть використовувати для оборони своєї країни та захисту її територіальної цілісності.

Така автоматична стрілецька зброя може застосовуватись після оголошення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях з метою оборони України від збройної агресії іншої держави або групи держав при вторгненні або нападі їх збройних сил, а також окупації або анексії частини території України.

Законопроектом передбачена необхідність проходження процедури підготовки та перепідготовки осіб, які включені до військово-навченого резерву, а також регламентація зберігання зброї та її застосування в умовах воєнного стану. Порядок підготовки громадян України та умови її зберігання і застосування, порядок укладення контракту визначатимуться Кабінетом Міністрів України.

Порядок застосування такої автоматичної стрілецької зброї при оголошеному воєнному стані визначається Генеральним штабом Збройних Сил України.

Web admin Автор: Web admin11228,1 Переглядів: 2259 , Коментарів: 11 - 6 +
1,0 1 -1 6
Коментарів (11)

  • 02.02.2017 13:41
    #
    - 5 +

    А что уже ввели обязательную психологическую реабилитацию военных которые учавствовали в боевых действиях??

    • 1 2
      02.02.2017 16:04
      #
      - 12 +

      У Вас якесь предвзяте ставлення до людей які по сутій своїй нічого поганого не зробили і погане в тому те, що Ви такий не один, я це бачу кожного дня на роботі, від сусідів і так можна продовжувати ще довго. Він воював, він псих, з головою не дружить, кантужений. Я не вибирав бути мені кантуженим чи ні, ні в луганському аеропорті, ні в щасті.

      А серед моїх друзів віськових, з якими ми пройшли досить не простий шлях, в кожного з нас якесь поранення, у кого нога з кусків зліплена, мені наприклад спину пів року збирали, в когось лице порване, всі вони не закіпають на дорозі, коли хтось підрізав, вклинився, ітд. ні разу не чув від них щоб хтось з них просто так казав поубивав би, як чути від решти, мирних людей, у яких нема кантузій, і вони не військові. Мій досвід 15 місяців в ССО дозволяє мені говорити, що моя культура поводження зі зброєю, мої практичні навики, кількість часу задієного на тренування як в вогневій так і в тактико-спеціальній підгодотовці значно більша, ніж у 99% не військових людей.

      Тому давайте не ділити на касти, як це робить наприклад аваков.
      Я особисто не бачу в цьому законі ніякого толку, потрібен закон про зброю №1135-1
      А це все виглядає як відмазки від влади, що оба а зброя то дозволена.

      • 02.02.2017 16:11
        #
        - 3 +

        Я не говорю что УБД это псих, я говорю что необходимо в не зависимости от этого закона ввести обязательную психологическую реабилитацию людей из того состояния в котором они находились в АТО.

        Это должно быть маст, люди попадают в БД в одном состоянии потом это состояние меняется, что плохого в том чтобы вывести человека из этого состояния??

        по статистике 20 ветеранов к примеру в США совершают суицид, у нас такой статистики никто не ведет всем похер.

        И замалчивание и игнорирование проблемы ее не решит.

        а закон 1135-1 должен быть принят с этим никто не спорит.

        • Тобто коли людина йде майже на вірну смерть. Бо державі пофіг як фона там буде жити і боронити її. То її можна зброю, а коли ця ж людина повернулась "на гражданку" то вана вже така як всі ті хто не ризикував своїм життям?
          Ні, пане, ви помиляєтесь. Ті ЛЮДИ вибороли собі право на захист себе та своїх рідних!

          • 02.02.2017 16:37
            #
            - 0 +

            я вам больше скажу государство пофиг в каком состоянии будет человек и после войны вот что печально.
            И если не ошибаюсь то по закону 1135-1 обязательная психиатрическая экспертиза....
            Так что за что вы спорите не понятно.

  • 02.02.2017 15:44
    #
    - -2 +

    Сейчас под понятие "защита территориальной целостности" попадает, кроме прочего, и борьба с инакомыслием. Так что такая формулировка не выглядит адекватной.

  • 02.02.2017 16:00
    #
    - 2 +

    Завтра появятся документы , что Яценюк был на передовой в АТО и узаконят его МАКСИМ.

  • 02.02.2017 17:24
    #
    - 8 +

    "Така автоматична стрілецька зброя може застосовуватись після оголошення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях з метою оборони України від збройної агресії іншої держави"

    Тобто, якби цей закон було прийнято до 2014 року - по цей день діставати і використовувати цю зброю навіть в цілях, зазначених в законі , було б незаконно. Я вірно розумію?
    Ти бачиш, як якесь чмо зриває державний прапор з сільради, але стріляти в нього не можна, бо за 600 км звідси в Києві ще не оголосили воєнний стан?

  • Воєнний стан та АТО - це абсолютно різні правові режими. Балога дебіл. Законопроект не має сенсу у наших реаліях.

  • 02.02.2017 20:34
    #
    - 5 +

    Знайомий далеко не з однією людиною, що пройшла АТО. Цілком нормальні і адекватні люди, а головне - громадяни та патріоти своєї держави.

  • "...за умови підписання контракту з відповідними військовими комісаріатами...".

    Ніяк не збагну, що за контракт мається на увазі. Той контракт, за яким служат у резерві? Ну так у резерв можна потрапити і без контракту. Всі, хто звільнились з армії під час особливого періоду, потрапили у резерв.

    Чи то якийсь додатковий контракт? Тоді до чого він? Чому не можна просто всім резервістам роздати зброю?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати