Швеція повертає призов до армії через загрозу збоку Росії

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Швеція повертає призов до армію через загрозу збоку РосіїШвеція повертає призов до армію через загрозу збоку Росії

Парламент Швеції ухвалив рішення знову запровадити обов'язковий військовий призов. З 1 січня 4 тисячі чоловіків і жінок будуть призвані на військову службу. Про це розповів прес-секретар шведського міністерства оборони Марінет Радеба.

Призовників відберуть з 13 тисяч молодих людей, народжених у 1999 році. Відбір до армії проходитиме по фізичним і психологічним показниками.

Швеція – нейтральна країна, але цей крок обумовлений занепокоєнням уряду військовою активністю Росії в Балтиці.

Повернення до призову обумовлене "змінами серед наших сусідів... Діяльність російських військових – одна з причин", – сказала Радеба.

У вересні Швеція відновила військовий гарнізон на острові Готланд, який знаходиться між Швецією і балтійськими країнами Литвою, Латвією та Естонією.

Військові служитимуть від 9 до 12 місяців. Обов'язковий призов до армії Швеція скасувала в 2010 році. Тоді набирали тільки чоловіків. Швеція не є членом НАТО, але тісно співпрацює у військовій сфері з Альянсом та сусідньою Фінляндією.

1,0 1 -1 3
Коментарів (3)

  • 02.03.2017 19:09
    #
    - 5 +

    Вона може зберігати нейтралітет доки не зацікавить когось із сильних. Міжнародне право в нашому часі це просто маячня одержимого дурними спогадами.

  • Не понимаю, как кто-то ещё может не быть в НАТО?! Вся Европа должна быть в НАТО! Иначе пц... всем)

  • 03.03.2017 11:21
    #
    - 0 +

    многие оторвались от реальности и живут мерками 2-й мировой ... Есть Швеция в НАТО или не есть - это ноль ... Что такое современный бой ? Вот в Сирии всего 24 самолета за 2 месяца развалили 90 000 группировку игиловцев ....

    Вы себе можете представить что могут сделать не 24 самолета а 240 самолетов + 240 вертолетов в последовательном режиме День-ночь-День- ночь ?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати