На Рівненщині прокурор застрелив мачуху та поранив батька через майновий конфлікт

| Кримінал | Автор: Web admin

В'ячеслав Чайка в реанімаціїВ'ячеслав Чайка в реанімації

Поліція Рівненщини продовжує пошуки Ігоря Чайки – тернопільського прокурора, якого підозрюють в тому, що він стріляв у власного батька та мачуху. В'ячеслав Чайка нині у лікарні. Дружина потерпілого померла на місці.

У поліції кажуть, перевіряють ймовірне місцезнаходження Ігоря Чайки, а паралельно вирішується питання про оголошення йому підозри. Адже саме на нього, як на вбивцю дружини та свого нападника, вказує батько.

Якщо провину прокурора доведуть, йому може загрожувати і довічне ув'язнення. Тим часом поранений екс-правоохоронець В'ячеслав Чайка й надалі перебуває в реанімації. У нього стабільно-важкий стан. Має три вогнепальних поранення. Одна куля влучила в руку, ще дві потрапили в живіт та груди.

Події розгортались таким чином: постріли у будинку пролунали близько восьмої години вечора. До екс-керівника міліції Рівненщини зі зброєю в руках приїхав його син-прокурор. Спочатку він вистрілив у мачуху, а потім у батька.

На Рівненщині прокурор застрелив кандидата в мери Дубна

В'ячеслав Чайка саме порався по господарству, коли помітив, що десь немає дружини. Розповідає, що пішов за нею до хати.

«Відчув біль в районі живота. Постріл почув один, потім другий. Вже поранений кинувся на нападника та звалив його з ніг. Спочатку обличчя стрільця не побачив. Я спробував піднятись і побачив, що то мій син стріляє – Ігор. Я знову вчепився за його ноги, знов його звалив, він мені натягнув курточку на голову і почав бити пістолетом», – розповів у лікарні В'ячеслав Чайка.

Батько зумів вирватися і вже в будинку побачив убиту дружину – адвоката та кандидатку в мери Дубна Віту Шаблій. Самого Чайку у важкому стані доправили до лікарні.

«Проведене оперативне втручання з приводу цих вогнепальних поранень. Поранена грудна клітина ліворуч. Так само поранена черевна порожнина, пошкоджений кішківник. Стан стабільний, але важкий», – коментує черговий лікар відділення анестезіології Дубненської райлікарні Богдан Коцюба.

Син пораненого – Ігор Чайка – працює в Тернопільській прокуратурі. Нині його як головного підозрюваного розшукує поліція. Він втік.

Прокурор Ігор ЧайкаПрокурор Ігор Чайка

«Судячи з обставин події можна стверджувати, що до даного злочину він готувався і скоїв це навмисно. На місці події вилучено 8 гільз, тобто магазин він відстріляв», – запевняє заступник начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області Сергій Волков.

Основна версія злочину – конфлікт у родині, кажуть в поліції.

«Це сімейний конфлікт, який триває протягом трьох останніх років між батьком і матір'ю та двома синами від першого шлюбу В'ячеслава Юрійовича. Конфлікт за розподіл будинку, в якому і трапилося це вбивство», – прокоментував Волков.

1,0 1 -1 4
Коментарів (5)

  • 03.04.2017 14:37
    #
    - 10 +

    Что и требовалось доказать. У всех преступников оружие уже есть.

    • ... и преступники эти не какие-то маргиналы из подворотни, а самые что ни на есть представители власти.

      • 03.04.2017 20:41
        #
        - 4 +

        так представитель власти = преступник в Украине
        именно это я и имел в виду

  • 04.04.2017 09:34
    #
    - 2 +

    А закона слухняним! людям! зброя не на часі!

    • 05.04.2017 04:23
      #
      - 1 +

      Зброю не можна давати аби кому. Лише спеціально навченим людям, котрі уповноважені державою захищати невідомо що від невідомо чого. Що саме і від чого саме - державна таємниця. Але результати навчання бачимо наочно.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати