Ізраїльська компанія IWI відкриває перший приватний завод з виробництва стрілецької зброї в Індії

| За кордоном, Гвинтівки | Автор: Web admin
По-русски

З 2002 року спецпідрозділи Індії озброєні гвинтівками TavorЗ 2002 року спецпідрозділи Індії озброєні гвинтівками Tavor

В Індії відбулась значуща подія – уряд схвалив будівництво приватного заводу з випуску стрілецької зброї в місті Маланпер. За будівництво візьметься ізраїльська компанія IWI та індійська технічна група Punji Lloyd.

Як відомо, в Індії все – від горезвісного револьвера для жінок Nirbheek до броньовиків, вироблялося під наглядом державного комітету з військових заводів. Але проблеми в армії змусили уряд змінити свій стиль керівництва – два роки тому всі вітчизняні штурмові гвинтівки INSAS, через брак у конструкції, були замінені на АКМ.

Найпевніше, новою основною гвинтівкою індійської армії стане Tavor (або X95), який з 2002 року вже використовують їхні спецпідрозділи, і виготовляється на державному заводі в Індії. Також армія може перейти і на «нащадка» АК – Galil ACE під набій 7,62х39 мм.

Щоб не обрали в армії Індії, рішення побудувати новий завод підтверджує остаточне розчарування у можливостях вітчизняних державних підприємств.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 231 , Коментарів: 1 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 10.05.2017 12:11
    #
    - 1 +

    В статье идет утверждение, что Тавор станет основой винтовкой.... Миллионы винтовок - это что под силу этому заводу? Да и миллионы винтовок нужны не через 30 лет или 50 лет ...

    Производить винтовки миллионами штук со СТАБИЛЬНЫМ качеством это под силу только единицам стран в мире. Так, что будут они вооружены калашами от Ижмаша. Они сейчас имеют свободные мощности (санкции против калашей для рынка США).

    Вот смотрим на наш винницкий "Форт" - они производят эти Таворы, но в таких мизерных количествах и на отладку производства ушло больше 5 лет .. и Цена в 4 раза дороже калаша. Не думаю, что индусов устроит это. А мелкие серии, конечно есть и будут, вот только останутся мелкими сериями.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати